Un cartier întreg ar putea intra în carantină! Autoritățile, măsuri disperate: „E spre binele tuturor!”

Un cartier din Târgu Jiu a devenit zonă roşie după ce zece localnici au fost deja testaţi pozitiv cu noul virus şi, chiar dacă au simptome, refuză să se interneze în spital.

Invocă decizia Curţii Constituţionale care le permite să stea acasă. Zeci de polițiști, jandarmi şi pompieri din Gorj, în frunte cu prefectul județului, proaspăt demisionar, au dus muncă de lămurire din poartă în poartă pentru ca regulile de igienă şi distanţare să fie respectate.

„Distanța, masca. Cei care sunt bolnavi trebuie să ne anunțe. Au semne, temperatură, vă doare gâtul, anunțați la cabinetul medical. E în binele familiei și în binele tuturor.

Trebuie să prevenim, ca să nu se răspândească acest virus. Păstrăm distanța și fără mască nu mai ieșiți. Nu beți apă unul după altul.”

„Suntem pe a doua pantă ascendentă” Ce spune ministrul Sănătății despre riscul întoarcerii la starea de urgență

Au fost sfaturile strigate zeci de minute în șir pe străzile din Cartierul Obreja, din Târgu Jiu. Aici, zece persoane de etnie romă s-au infectat cu Sars Cov2, dar nu au vrut să plece de acasă. Şi nici nu sunt singurii în această situaţie.

Poliţiştii, în frunte cu prefectul, au împărțit măști de protecție și i-au sfătuit pe oameni să anunțe medicul dacă se simt rău.

Izolare, relaxare, explozie de cazuri, carantină. La fel ca în România! Încă o țară impune măsuri stricte, după creșterea numărului de îmbolnăviri

Acțiunea va continua și în alte cartiere unde există riscul ca numărul de îmbolnăviri să crească în perioada următoare.

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât în spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun loc destinat bolnavilor infectați cu Covid. Iar în spitalul Covid din Târgu-Cărbunești, sunt deja 62 de pacienți, cei mai mulți de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Aproape 300 de cazuri au fost confirmate până acum în judeţul Gorj.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri