Antena Căutare

Un cioban din Iasi le interzice copiilor sai sa mearga la scoala

Noua frati din satul iesean Vladeni stau toata ziua pe camp si pazesc animalee sau au grija de stana. Tatl lor le-a interzis sa mearga la scoala. Cu totii locuiesc intr-o coliba de la marginea satului si au ajuns la sapa de lemn din cauza tatalui, cazut in patima alcoolui. Primaria si protectia copilului abia acum s-au sesizat in acest caz.

In bordeiul stramt de la marginea satului Vladeni stau nou suflete. Doi parinti si sapte copii. Este familia unui cioban care isi duce traiul in conditii greu de imaginat. Nu lipsa banilor i-ar fi aruncat in saracia crunta, ci patima bauturii in care tatal se scalda de ani buni.

Ciobanul nu se asigura decat ca cei mici au ce manca. Restul banilor se duc pe bautura si pe animalele de care se ocupa, nu tatal, ci copiii lui. Barbatul i-a luat de la scoala si le-a pus in mana toiagul de cioban. Copiii ar vrea sa mearga la scoala, dar tatal le-a interzis acest lucru.

De ajutor de la primarie nu poate fi vorba, atata vreme cat stana le aduce bani. “Nu-i putem prinde la ajutor social. Ei au un numar de animale, au 400 de oi, 15 vaci, vitei”, a declarat primarul satului, Catalin Branzaru.

Ciobanul prefera sa-si mareasca stana, in loc sa-si ingrijeasca familia. Sesizata de conditiile in care traiesc copiii ciobanului si de refuzul acestuia de a-i lasa la scoala, Directia pentru Protectia Copillului va face propria ancheta la Vladeni.

A fost intocmit clasamentul scolilor si gradinitelor din Romania... "Copiii NU sunt de vanzare": Amenzi pentru primarii care nu se intereseaza de micuti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x