Antena Căutare

Un doodle special de la Google marchează ziua de 15 ianuarie 2024. Ce semnificație are și unde apare

Ziua de azi, 15 ianuarie 2024, este sărbătorită de către Google cu un doodle special. În nuanțe de verde, acesta conține mai multe elemente specifice unităților de învățământ.

doodle google cu verde, de ziua profesorilor, pe 15 ianuarie 2024
Ziua de azi, 15 ianuarie 2024, este sărbătorită de către Google cu un doodle special. În nuanțe de verde, acesta conține mai multe elemente specifice unităților de învățământ. | Google

Un doodle special de la Google marchează ziua de 15 ianuarie 2024. Descoperă în rândurile următoare ce reprezintă acesta.

Citește și: Un doodle special de la Google o celebrează pe regizoarea Agnès Varda pentru munca artistică din timpul vieții

Un doodle special de la Google marchează ziua de 15 ianuarie 2024. Ce semnificație are și unde apare

Doodle-ul de astăzi onorează educatorii din întreaga națiune care îi ajută pe elevi să devină cea mai bună versiune a lor.

”La mulți ani de Ziua Profesorului 2023!”, transmite Google prin doodle-ul special ce apare luni, 15 ianuarie 2024.

”Pentru educatorii din întreaga Venezuela: Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru a vă ajuta elevii să crească prin insuflarea dragostei pentru învățare.”, mai conține mesajul browser-ului.

Doodle de astăzi, 15 ianuarie 2024, e vizibil doar în Venezuela.

15 ianuarie 2024, în Venezuela. Ce comemorează Google Doodle

Profesorii din Venezuela sărbătoresc anual Ziua Profesorilor la 15 ianuarie. Această sărbătoare comemorează acțiunile unui grup de profesori, care au început să-și apere drepturile.

Ziua Profesorilor a fost instituită în Venezuela de către președintele Isaías Medina Angarita pentru a comemora lupta pe care profesorii venezueleni au inițiat-o împotriva regimului totalitar al lui Juan Vicente Gómez.

Citește și: Iluzie optică virală! Crezi că poți să găsești melcul din imagine? Unde se ascunde vietatea, de fapt. Iată răspunsul

Pe data de 15 ianuarie 1932, un grup de profesori a format o asociație care își apăra drepturile de muncă și care lucra pentru îmbunătățirea sistemului educațional din Venezuela.

Activitatea acestei asociații a fost interzisă de Gómez, iar Ministerul Educației le-a ordonat profesorilor să se separe de sindicat. Cu toate acestea, profesorii și-au continuat lupta pentru reformele educaționale. După moartea lui Gómez, în 1935, profesorii au reușit să inițieze modernizarea și o serie de reforme.

Când Marcos Pérez Jiménez a venit la putere În 1953-1958, data oficială a Zilei Profesorilor din Venezuela a fost schimbată și sărbătoarea a fost celebrată la 29 noiembrie pentru a comemora ziua de naștere a lui Andrés Bello, diplomat, filosof și educator venezuelean. După căderea dictaturii lui Jiménez, data inițială de celebrare a fost restabilită, potrivit AnyDayGuide.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează Ziua Profesorului în Turcia

Rezultate Loto 14 ianuarie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Cum erau păcăliți șoferii români la pompă! Clientul unei benzinării a filmat totul și a arătat dovada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x