Antena Căutare

Un doodle special de la Google marchează Ziua Profesorului în Turcia

Pe 24 noiembrie 2023, Google Doodle a marcat Ziua Profesorului în Turcia, un eveniment care se sărbătorește anual în această țară, ca semn de respect şi preţuire pentru cadrele didactice.

Un doodle special de la Google marchează Ziua Profesorului în Turcia
Un doodle special de la Google marchează Ziua Profesorului în Turcia | Captură Google

Pe 24 noiembrie 2023, Google a decis să dedice un Doodle special Zilei Profesorului în Turcia. Mai precis, an de an, în această țară au loc evenimente care îi celebrează pe cei care şi-au dedicat întreaga carieră formării de caractere, fiind, totodată, dezbătute şi problemele pe care le întâmpină profesorii în desfăşurarea procesului educaţional.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează Ziua Recunoștinței

Un doodle special de la Google marchează Ziua Profesorului în Turcia

Ziua Profesorului este declarată sărbătoare naţională în Turcia din anul 1981, în semn de apreciere pentru toţi dascălii. Mustafa Kemal Ataturk este considerat Primul Profesor datorită adoptării alfabetului latin în anul 1923, la fondarea Turciei moderne.

Așa cum am văzut în cazul de față, în cele mai multe dintre țări, Zilele Profesorilor sunt destinate a fi ocazii speciale pentru aprecierea cadrelor didactice. Însă, la nivel mondial, ziua de 5 octombrie a fost stabilită pentru a celebra profesorii, învățătorii și educatorii din întreaga lume.

În anul 1994, UNESCO a inaugurat prima „zi mondială a educatorilor”, pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională A Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic, potrivit unesco.org.

Ziua Profesorilor se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează Ziua Independenței Libanului

Cine e și cum arată femeia cunoscută drept „cea mai fermecătoare conducătoare de camion” din Marea Britanie... O fetiță a luat varicelă de la grădiniță și în scurt timp a ajuns de urgență la spital. Medicii i-au pus un diagnostic c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x