Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Atenție! Acest medicament pentru coronavirus poate să cauzeze probleme de inimă și chiar risc de deces! Ce spun medicii

Un medicament, considerat tratamentul-minune la începutul pandemiei, poate duce la probleme grave de inimă şi chiar deces. Asta arată ultimul studiu realizat pe aproape 100 de miii de persoane şi publicat de prestigioasa revistă medicală The Lancet. Tratamentul anti-malarie este folosit şi în spitalele din România pentru formele severe şi medii de COVID-19. Iar preşedintele american Donald Trump îl ia preventiv.


”Înaintea administrării hidroxiclorochinei am avut dureri musculare foarte puternice, timp de cinci zile, de la prima administrare a hidroxiclorochinei, durerile musculare au disparut, dar a apărut o creștere a tensiunii arteriale.”, a declarat un pacient.

Andrei Ando a fost pacientul 102 al României. A fost tratat cu medicamentul anti-malarie. S-a vindecat dar tratamentul a lăsat urme, spune el.

Coronavirus în România, 24 mai 2020. Live Update. Noi decese provocate de COVID-19 în țara noastră. Sunt 1.185 de morți și peste 18.000 de oameni infectați

”Și astăzi, la o lună de la finalizarea tratamentului, mai obosesc și simt dureri de spate pe care nu le-am simțit înainte. Am făcut un computer tomograf, o ecografie și un EKG pentru a vedea dacă nu cumva administrarea hidroxiclorochinei a afectat într-un fel funcționarea inimii.”, a spus el.
Administrarea hidroxiclorochinei pacienţilor cu SARS-COV 2 ridică acum semne de întrebare.

Un studiu realizat pe aproape 100 de mii de bolnavi arată probleme de ritm cardiac şi chiar risc crescut de deces. Mai mult, tratamentul nu ar avea niciun beneficiu pentru pacienţii cu COVID. Părerile medicilor români sunt împărţite.

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

”Putem vorbi despre experimente pozitive, pe loturi mai sau mai mici de pacienți. Am dat și la pacienți care au astfel de probleme, dar îi monitorizăm foarte bine. ”, a declarat medicul Doroboț.

Tratamentul este aprobat de Ministerul Sănătăţii din România, ba chiar producem acest medicament la Antibiotice Iaşi, sub denumirea Plaquenil.

Scandalos! O asistentă medicală și-a infectat șase colege după ce a ignorat recomandările privind procedurile de dezechipare. Ce spune managerul spitalului

”Este cunoscut dintotdeauna că hidroxiclorochina are efecte negative asupra acestor categorii de pacienţi şi nu o poţi utiliza la astfel de persoane.Dacă, la un moment dat, se ajunge la un consens ştiinţific care contraindică utilizarea hidroxiclorochinei TAIE atunci şi, în România, Comisia de Boli Infecţioase va indica o schemă terapeutică care să exlucăd acest medicament.”, spune Alexandru Rafila.

În Franţa însă hidroxiclorochina nu mai e folosită pentru tratatarea coronavirusului dupa ce studiile i- au pus la îndoială eficacitatea. În Statele Unite, preşedintele american Donald Trump a luat medicamnetul preventiv şi i-a îndemnat şi pe alţii să-l folosească.

Recomandari