Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

„Vin bolnavi care nu pot fi preluaţi. Paturile sunt pline” - Un singur medic se luptă cu focarele de COVID-19 din Suceava: „Suntem la capătul răbdării! Nu vă puteți imagina”

Un singur medic pe tură, în Urgențe. Situația principalului spital din judeul Suceava este disperată: „Suntem la capătul răbdării!”

Un singur medic se luptă cu focarele de COVID-19 din Suceava: „Suntem la capătul răbdării! Nu vă puteți imagina”

Profimedia

De două luni, poate chiar mai mult, realitatea din Spitalul Municipal Rădăuți, devenit principalul spital din județul Suceava, este dramatică.

Urgențele sunt ținute, pe tură, de un singur medic, ajutat de câteva asistente. Este aproape imposibil să faci față fluxului uriaș de pacienți.

Alina Şorodoc, medic la Urgenţe, a declarat, pentru Monitorul de Suceva, că medicii sunt la capătul răbdării, din cauza volumului impresionant de muncă.

Citește și:

Cum putem steriliza masca de protecție? Ce se întâmplă dacă o pui în cuptorul cu microunde? Temperatura la care „moare” COVID-19 - VIDEO

„Suntem la capătul răbdării. Nu vă puteţi imagina cum e să gestionezi 13 ambulanţe care vin aproape odată, în condiţiile în care este un singur medic, ajutat de două-trei asistente.

Este greu de descris în cuvinte prin ce trec, să am 20 de paturi pline şi să îmi vină alte zece cazuri pe care să nu am unde să le preiau.

Iar la Rădăuţi se trimite ce e mai grav din judeţ, am avut şi 10 AVC-uri (accidente vasculare cerebrale) pe tură”, a declarat Alina Şorodoc.

Focar de coronavirus în Rădăuți, Suceava. Zeci de cadre medicale au fost infectate

Un nou focar de coronavirus a izbucnit în județul Suceava. 24 de cadre medicale, medici, asistente, infirmiere, brancardieri de la Spitalul Municipal Rădăuţi, au fost confirmate pozitiv cu Covid-19 și internate în unitatea medicală.

Managerul spitalului a spus că majoritatea sunt asimptomatici, nu prezintă forme severe de boală şi crede că ar fi putut fi putut fi infectaţi de la pacienţi direcţionaţi de la alte spitale din judeţ, care nu au fost testaţi.

Citește și:

De ce se ia, de fapt, temperatura oamenilor la intrarea în magazine? Ministrul Nelu Tătaru dă explicații: „Va ajuta!”

„Nu puteam rezista singuri în faţa avalanşei de cazuri care ne erau trimise din judeţ drept urgenţe operatorii, deşi unele nu aveau acest statut.

Vreau să mulţumesc conducerii DSP Suceava pentru sprijinul acordat în vederea păstrării unui spital curat şi sigur pentru pacienţii noştri.

Acţiunea de mare anvergură la care s-au înhămat, şi care înţelegem şi noi că implică un mare efort din partea colegilor din DSP, ne va ajuta să izolăm în mod prompt eventualul personal asimptomatic”, a spus Andronachi, adăugând că a solicitat testarea tuturor cadrelor medicale din Spitalul Municipal Rădăuţi.

De la începutul evoluţiei COVID-19, în Spitalul Municipal Rădăuţi s-au mai îmbolnăvit, în diferite perioade timp, alte 27 de cadre medicale.

Recomandari