Căutare Live

De ce se ia, de fapt, temperatura oamenilor la intrarea în magazine? Ministrul Nelu Tătaru dă explicații: „Va ajuta!”

Prima reacție a ministrului Sănătății cu privire la condiționarea intrării în spațiile comerciale.

De ce se ia, de fapt, temperatura oamenilor la intrarea în magazine? Ministrul Nelu Tătaru dă explicații

Profimedia, Hepta

Starea de alertă a adus o nouă măsură ce a stârnit un val de reacții negative în rândul românilor. Mulți refuză să li se măsoare temperatura înainte de intrarea în magazine, considerând acțiunea ilegală.

„Cea mai umilitoare situatie in care poti sa te afli in aceste zile este sa indraznesti sa intri in (n.r.- magazine). Esti tratat ca un animal ... repet ... ca un animal .... te asezi frumos la rand si astepti ca PAZNICUL sau ma rog GARDIANUL sa iti masoare temperatura ... PE BUNE ?????????”, este începutul unui mesaj, postat pe Facebook, devenit viral.

Citește și:

Ce se întâmplă la intrarea în fiecare magazin? Oamenii, revoltați de noua obligație: „Ești tratat ca un animal! Ne merităm soarta!”

Însă ministrul Sănătății nu înțelege indignarea românilor.

„Trebuie să înţelegem un lucru. Acel termometru digital îl putem folosi şi noi acasa. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea. Noi am recomandat să se ia temperatura, un minim triaj epidemiologic.

Termometrizarea este o măsură importantă pentru a ajuta la viitoarele măsuri de relaxare. Este datoria fiecărui agent comercial sau companie de a lua măsuri care să asigure o protecţie împotriva virusului​”, a declarat Nelu Tătaru.

Raed Arafat a vorbit chiar despre un curent împotriva termometrului digital.

Citește și:

Cum putem steriliza masca de protecție? Ce se întâmplă dacă o pui în cuptorul cu microunde? Temperatura la care „moare” COVID-19 - VIDEO

„A apărut o problemă interesantă, adică o abordare interesantă, cu luatul temperaturii la intrare în anumite locuri, deja avem un curent pe reţelele de socializare şi nu numai.

Astăzi am fost sunat pe numărul meu de către o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră, de exemplu, la unul dintre hipermarketuri, că au vrut să-i ia temperatura, ea nu vrea, n-au lăsat-o să intre.

Citește și:

Anunț de maximă importanță, de la medici! Ce se întâmplă, în aceste zile, în spitale: „S-a modificat. Foarte puțini sunt asimptomatici”

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole

Eu când mă duc la minister dimineaţă sau când mă duc la Ciolpani, la Centrul de Comandă, pompierul la poartă nu-mi deschide mie bariera până nu îmi ia temperatura​”, a declarat Raed Arafat.

Ce s-a întâmplat cu oamenii care au acceptat să fie vaccinați pentru COVID-19, în Statele Unite ale Americii. Rezultatel... Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni şi Spitalul Municipiului Lupeni sunt primele spitale care au depus cereri pen...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri