Antena Căutare

Divorțuri pe bandă rulantă în România! Principalele motive pentru care divorțează românii

În România, unul din patru cupluri ajunge să divorţeze. Anul trecut, 31.000 de perechi au pus punct căsniciilor în 2018, faţă de 28.000 câte au fost în anul 2017.

În România, unul din patru cupluri ajunge să divorţeze. Anul trecut, 31.000 de perechi au pus punct căsniciilor în 2018, faţă de 28.000 câte au fost în anul 2017.

În străinătate, situaţia este relativ asemănătoare. Însă, în ţările occidentale, rata de divorț este mai mică.Unul dintre motive, potrivit psihologilor, este educaţia premaritală. Acolo, tinerii se căsătoresc mai târziu, iar atunci când decid să facă lucrul acesta, apelează la ajutor din partea specialiştilor pentru a înţelege ce presupune această uniune.

„Rata divorțului nu e așa de mare la ei pentru ca așteptările sunt mai realiste, adică nu se mai așteaptă să fie suficient să se căsătorească și să se iubească ca relația sa funcționeze, au învățat și din experientele celorlați că e nevoie să depui un efort, să înveți, să muncești. La noi cred că sunt o parte care încep să devină conștienți de faptul că e nevoie de o educație. Sigur că asta vine în contradicție cu ideea că e suficienta iubirea și încă oamenii au temeri și îndoieli”, a explicat psihologul Domnica Petrovai.

Potrivit specialiştilor, între motivele de divorţ apar infidelitatea, violenţa, lipsa înţelegerii dar şi apariţia copiilor.

Explicaţia este simplă: apariţia copiilor înseamnă un al treilea rol pe care adulţii trebuie să şi-l asume. Cel de părinţi, pe lângă cel profesional şi de soţ/soţie. Aşadar, pentru o relaţie sănătoasă, important este să se prioritizeze şi nevoile cuplului, iar adulţii să petreacă timp de calitate împreună. Asta nu înseamnă să cinăm cu partenerul şi să vorbim tot despre probleme. Ci să ne detaşăm măcar zece minute pe zi de viaţa cotidiană şi cel mai important, să nu ne certăm în faţa celor mici. Asta le dă lor sentimentul de siguranţă.

Conform psihologilor, divorţul ar trebui evitat atunci când copiii au 11-12 ani, deoarece la această vârstă, trauma pe care ar avea-o aceștia ar fi considerabilă.

Pe de altă parte, creşterea lor într-un mediu ostil, dominat de nefericire şi certuri, îi poate afecta pe termen lung mai mult decât un divorţ. Soluţia pentru a nu se ajunge în acest punct ar fi conştientizarea faptului că este nevoie de o educaţie premaritală.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Drobeta Turnu Severin: O femeie a fost ucisă cu o rangă de concubinul ei... Copii sedați și torturați în tabăra din Maramureș! Erau bătuți și ținuți la izolare dacă nu respectau ordinele (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x