Antena Căutare

UPDATE! Ministerul Sanatatii a eliminat criteriile de spitalizare ale CNAS

Ministerul Sanatatii sustine ca normele propuse sunt nerealiste si imposibil de aplicat. Aplicarea criteriilor va ingreuna desfasurarea actului medical in spitale.

UPDATE 17.05: Oana Grigore, director de comunicare in Ministerul Sanatatii, a declarat ca ministerul va semna contractul-cadru, dar fara criteriile de internare propuse de Casa de Asigurari de Sanatate, ramanand valabile cele din 2007

UPDATE 12.55: Seful CNAS a fost chemat de urgenta la Guvern

UPDATE 12.00: "Ministerul Sanatatii nu este de acord cu noile criterii de internare in unitatile sanitare cu paturi, propuse de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in proiectul privind normele la contractul cadru care stabilesc acordarea asistentei medicale in perioada 2011-2012 si care se afla in dezbatere publica pe site-ul www.cnas.ro", arata MS, intr-un comunicat transmis marti.


Conducerea Ministerului Sanatatii considera propunerea reprezentantilor CNAS nerealista si imposibil de aplicat.

"Criteriile propuse sunt subiective, iar daca propunerea ar trebui pusa in aplicare se va ingreuna modul de desfasurare a actului medical in spitale", potrivit MS.







Va putea fi internat un bolnav cu puls anormal, adica frecventa periferica sub 50 pe minut sau mai mare de 140 pe minut, inregistrata cu doua ocazii separate la distanta de cel putin cinci minute, se mai arata in acelasi proiect.

Si persoanele cu tensiune anormala (presiune sistolica sub 90 sau peste 200 mmHg si o valoare diastolica de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit o pierdere acuta a vederii sau a auzului (pierdere severa partiala sau totala si care s-a instalat rapid si a persista in momentul internarii) sau a capacitatii de a misca o parte importanta a corpului vor putea fi internate in spital.

In plus, vor fi internate persoanele care au suferit rani cauzate de traume majore, dar nu si cele care au rani izolate ale mainilor sau picioarelor.

Potrivit aceluiasi proiect CNAS, vor putea fi internati bolnavii cu febra persistenta de cel putin cinci zile (trei zile cu temperatura de peste 38 de grade Celsius ), cei cu sangerare abundenta (hemoragie continua cu orice localizare, care nu se poate trata in Departamentul de urgenta) si orice caz in care exista suspiciune de sangerare interna.

Nici persoanelor care au o deshidratare severa la momentul sosirii la spital, celor cu anomalii ale electrocardiogramei, sau celor care prezinta durere paralizanta sau durere severa cu suspiciune de urgenta medicala nu li se va refuza internarea.

Mai poate fi decisa internarea in cazul persoanelor care trebuie sa primeasca anumite tratamente intraarteriale sau pentru stabilizarea tinerilor cu diabet sever.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

UPDATE! Mironescu: ''Am obtinut postul din minister la propunerea lui Igas''... Nu au canalizare si apa potabila, dar vor avea sala de sport ultramoderna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x