Antena Căutare

UPDATE! Moastele Sfintei Parascheva au fost scoase in curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi

Randul de pelerini masoara deja un kilometru. Dupa slujba speciala oficiata de un sobor impresionant de preoti si un ceremonial religios ce a constat in inconjurul catedralei mitropolitane, racla cu moastele Sfintei Parascheva a fost asezata ca in fiecare an afara, sub un baldachin, asa incat credinciosii sa se poata inchina.

La iesirea din catedrala, un grup de romi a creat o busculada in urma careia o scara din lemn care usureaza coborarea de pe scena de la intrare era cat pe ce sa cedeze. Primii pelerinii sositi inca de ieri, care au stat la rand toata noaptea desi temperatura a scazut pana la aproape zero grade, au ajuns la moaste si au primit busuioc, o bucatica de vata si flori de camp sfintite.

Multi si-au adus lucruri de acasa pe care le-au atins de moastele sfintei pentru a ajuta la sanatatea celor dragi. Printre cei care s-au inchinat s-au numarat si o batranica de 76 de ani din Vaslui, un barbat cu o deficienta fizica severa, dar si copii adusi de parinti. Primul care a sarutat racla a fost venerabilul parinte PS Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasiului.

Deja traditionala coada s-a intins pe aproape un kilometru. Asta si pentru ca in zori au sosit 3500 de credinciosi din comuna Voluntari, judetul Ilfov. Acestia au sosit in mai bine de 70 de autocare, fiind insotiti pe tot drumul de jandarmi, politie si o ambulanta.

„Suntem bucurosi ca am ajuns la Sf. Parascheva in aceasta zi speciala. Am venit sa ne rugam pentru intelepciunea noastra, dar mai ales a conducatorilor ce ne-au adus in aceasta situatie grea in care se gaseste intreaga tara", a spus un barbat de 50 de ani sosit de la Galati.

Sute de oameni s-au strans langa Catedrala Mitropolitana, ca sa fie siguri ca vor ajunge langa racla Sfintei Parascheva. Probabil speranta ca rugaciunile lor vor fi ascultate le-a dat putere sa indure gerul de afara. In aceasta dimineata, li se vor alatura alte cateva mii de pelerini din toata tara. Numai din Voluntari au plecat 70 de autocare.

Vezi mai jos mai multe imagini de la Iasi!

Cateva sute de credinciosi au innoptat in curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi. Credinta le-a tinut de cald.

Oamenii au adus cu ei la iasi hainele celor dragi, care nu au putut veni in pelerinaj. Vor sa le atinga de racla sfanta.

Credinciosi din toate colturile tarii se vor ruga la moastele Cuvioasei.

Azi noapte saptezeci de autocare incarcate cu pelerini au plecat din orasul Voluntari, spre Iasi. Oamenii vor ajunge in aceasta dimineata in Iasi. Lor li se vor alatura mii de pelerini din toata tara.



Era sa moara din cauza unei gropi sapate pe un bulevard... VIDEO! Proprietara din Capitala, prinsa cu escrocherie imobiliara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x