Antena Căutare

Ursula von der Leyen declară că “Războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară”. Cum explică situația îngrijorătoare

"Agresiunea" preşedintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei are consecinţe dincolo de Europa, a declarat, marţi, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de CNN. Acesta susține că “Războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară”.

Ursula von der Leyen declară că “Războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară”. Cum explică situația îngrijorătoare Galerie
Ursula von der Leyen declară că “Războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară” | Getty

"Deoarece nevoile umanitare sunt deja la cote maxime, războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară în întreaga lume", a declarat Von der Leyen, la Forumul Umanitar Europea.

Von der Leyen a spus că UE va contribui cu 2,5 miliarde de euro pentru a aborda penuria mondială de alimente.

"UE, cel mai mare donator umanitar din lume, îşi intensifică sprijinul cu 2,5 miliarde de euro până în 2024 pentru a ajuta regiunile cele mai afectate de insecuritatea alimentară şi măsuri speciale pentru a creşte producţia europeană de alimente”, a mai spus ea.

Citește și: Ce spune Raed Arafat despre speculațiile potrivit cărora un nor toxic ar afecta România. Anunțul important al șefului DSU

Ce cer fermierii de teama unei posibile crize alimentare generată de războiul din Ucraina

De teama unei posibile crize alimentare generată de războiul din Ucraina, fermierii îl vor pe ministrul Agriculturii în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării.

„Securitatea alimentară a României este și va rămâne esențială în actualul context internațional”, spun fermierii care vor un acord politic al partidelor parlamentare pentru modificarea legii privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Citește și: Risc de prăbușire a complexului Prosper, de pe Calea 13 Septembrie, din București. Raed Arafat: "Clădirea nu avea autorizaţie"

„Din cauza războiului din Ucraina, pe fondul unui context internațional care va rămâne complicat mulți ani de acum înainte, și din perspectiva funcționării piețelor regionale și globale agroalimentare, membrii AFF consideră că este necesară o inițiativă legislativă pentru modificarea articolului nr. 5, aliniatul 3, din legea menționată, mai precis introducerea ministrului Agriculturii în componența CSAT”, scrie în documentul semnat de fermieri.

Documentul a fost trimis și președintelui României, Klaus Iohannis, potrivit Observator.

Conform legii, din CSAT fac parte președintele României, prim-ministrul, ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei, ministrul de Finanţe, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.

Citește și: Ministrul Muncii a vorbit despre șomajul tehnic. Cine sunt cei afectați

Risc de prăbușire a complexului Prosper, de pe Calea 13 Septembrie, din București. Raed Arafat: "Clădirea nu avea a... Ce spune Raed Arafat despre speculațiile potrivit cărora un nor toxic ar afecta România. Anunțul important al șefului DS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x