Antena Căutare

Vaccinul împotriva noului coronavirus ar exista deja! De 100 de ani! A luptat împotriva unei boli cumplite!

Un vaccin împotriva tuberculozei, ce a fost dezvoltat în urmă cu un secol ar putea reduce riscul de infectare cu noul coronavirus (COVID-19).

Vaccinul împotriva noului coronavirus ar exista deja! De 100 de ani! A luptat împotriva unei boli cumplite!
Vaccinul împotriva noului coronavirus ar exista deja! De 100 de ani! A luptat împotriva unei boli cumplite!

Este vorba despre vaccinul împotriva Bacilului Calmette–Guérin (BCG), utilizat în principal împotriva tuberculozei.

Cercetători din patru țări vor testa dacă acest vaccin împotriva tuberculozei este eficient și împotriva noului coronavirus.

Acest vaccin este și unul ieftin. Potrivit Daily Mail, o doză costă 30 de lire sterline în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

A murit la 19 ani, din cauza COVID-19, după ce un medic i-a spus că nu are de ce să se îngrijoreze! „I-a zis că e tânăr și puternic”

Cercetătorii speră că acest vaccin va putea pregăti sistemul imunitar să lupte împotriva noului coronavirus, înainte ca COVID-19 să genereze complicații.

Spre deosebire de vaccinurile pe care încearcă să le pregătească mai mulți specialiști din lume, vaccinul BCG nu implică existența unei tulpini de coronavirus, pentru generarea de anticorpi.

În schimb, vaccinul BCG ar activa întregul sistem imunitar, pentru lupta împotriva mai multor virusuri. De altfel, acesta mai este folosit și împotriva altor boli infecțioase, în afară de tuberculoză.

Imagini înfiorătoare! Cadavre ale unor victime COVID-19, încărcate de un motostivuitor într-un camion frigorific! Atenție, vă pot afecta emoțional! VIDEO

Experți în domeniul sanitar din Regatul Unit susțin că vaccinul BCG oferă protecție de până la 60 de ani. Însă, cercetătorii nu știu sigur dacă adulții care au fost vaccinați în copilărie sunt acum protejați de noul coronavirus. Nu există dovezi în acest sens.

Vaccinul BCG, folosit și împotriva altor boli, printre care și cancerul de vezică urinară

Potrivit unui studiu publicat în 2016, bebelușii care au primit vaccin BCG au avut un risc cu 30% mai mic de a muri din cauza unor boli infecțioase în primul an de viață decât cei care nu au primit acest vaccin.

„Le-au dat ordin să îl ducă pe tata direct la groapă! În spital s-a infectat cu COVID-19!”. Fiica unui bărbat decedat din cauza coronavirusului, la Suceava, dezvăluiri tulburătoare

În plus, timp de peste 40 de ani, vaccinul BCG, a fost folosit de NHS pentru a împiedica reapariția cancerului de vezică urinară la pacienții care au fost operați pentru a scăpa de boală.

Cercetătorii au început să recruteze voluntari pentru a testa BCG împotriva noului coronavirus, săptămâna trecută, la Universitatea Radboud din Țările de Jos.Alte teste sunt planificate în Regatul Unit, Grecia și Australia.

Teoretic, dacă se va dovedi eficient împotriva noului coronavirus, acest vaccin ar putea fi disponibil în câteva luni.

Încă 293 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. Bilanţul a ajuns la 2.245... Anchetă a procurorilor după ce un bărbat nu a fost internat la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, deşi acuza d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x