Antena Căutare

Vecinii de la sud ne dau lectii de agricultura! Bulgarii vand legumele cu 40% mai ieftin

Bulgarii ne dau lectii de agricultura. Vecinii de la sud vand legumele si cu 40% mai ieftin decat comerciantii romani. Cei care stau aproape de granita nici nu stau pe ganduri si cumpara de la bulgari tot ce trebuie pentru conservele de iarna. Mai mult, in timp ce ai nostri se plang, ai lor si-au aranjat sisteme de irigatii.

Preturile la care au ajuns legumele ii descurajeaza pe romani sa-si mai puna ceva pentru iarna.

Clientii se limiteaza la cantitatea necesara pentru o masa. Comerciantii de la marginea soselei, care vand ceva mai decat in piata, se plang de conditiile vitrege in care sunt nevoiti sa-si castige traiul.

Nici la taraba lucrurile nu arata altfel. Comerciantii spun insa ca scumpirile nu pleaca din piata.

La Mangalia, kilogramul de rosii se vinde cu 5 lei, la fel si ardeii Capia, si gogosarii. 4 lei costa ardeiul gras si 3 lei 50 kilogramul de vinete. Cei mai ieftini sunt cartofii, un leu 50. La 20 de kilometri mai la sud, alta e situatia.

Cu alte cuvinte, un kilogram de rosii costa o leva, adica doi lei Cu trei lei mai putin decat in Romania. Insa cel mai ieftin se vinde ardeiul gras sau Capia, echivalentul a un leu si 50 de bani. Diferenta fata de pretul romanesc este de peste trei lei.

Si fiindca au clienti mai de la nord, comerciantii bulgari s-au adaptat, inclusiv.lingvistic, iar clientii romani sunt mai mult decat multumiti.

Si bulgarii au avut seceta, dar s-au adaptat si au facut tot posibilul pentru ca plantele sa aiba apa. Cu putin efort, si-au pus la punct ceea ce Romania nu are aproape deloc, respectiv sistemele de irigatii.

Fiul fostului ministru Ioan Avram Muresan a fost gasit mort in Kenya... Carnagiul din Covasna este unul dintre cele mai grave accidente de tren din ultimii ani ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x