Live acum
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Prima veste bună, în ziua recordului absolut de infectări: „Acest al doilea vârf va dura cel mult două săptămâni”

Ne confruntăm cu o „revenire” a primului val de infectări, însă, potrivit epidemiologului Molnar Geza, situația nu este atât de dramatică pe cât pare. De ce este specialistul optimist cu privire la evoluția răspândirii COVID-19?

Prima veste bună, în ziua recordului absolut de infectări: „Acest al doilea vârf va dura cel mult două săptămâni”

Profimedia

Epidemiologul Molnar Geza a afirmat, sâmbătă, la Digi24, că numărul mare de cazuri din ultima vreme nu este răspândit egal în toată ţara iar în acest moment România trece printr-o “revenire” a primului val de îmbolnăviri, dar care va trece în maxim două săptămâni.

El consideră că izolarea este un act medical, iar carantina unul administrativ, iar persoanele infectate trebuie izolate pentru a nu răspândi virusul. Mai mult, epidemiologul nu consideră că starea de urgenţă se mai impune să fie folosită în acest moment.

Ne întoarcem la carantină și restricții de circulație! OMS cere „închiderea totală”, după explozia infectărilor din ultima săptămână

„În momentul de faţă nu discutăm de o stare epidemică generală pe întreg teritoriu al ţării sau respectiv la întreaga populaţie a României. (...)

Suntem la o redeşteptare a valului sau respectiv o revenire a valului, care, în momentul de faţă, circulă prin focare, pentru că jumătatea din cazuistica înregistrată în ultimele două săptămâni arată o creştere de 34%, după datele OMS.

În cele 14 zile anterioare zilei de data de 9 iulie, am înregistrat o creştere de 38% şi indicele de reproducere este 1,1%, care nu este favorabilă. Fără nicio discuţie, ar fi ideal să fim sub 1, dar nu este nici atât de prăpăstios, încât să ne facem alte gânduri decât aceea de a respecta fiecare individual mijloacele posibile de protecţie, pentru că aici nu există niciun tratament specific.

Măsuri și restricții noi în România! Premierul Ludovic Orban, decizie radicală, în urma consultărilor: „Trebuie închise”

Sunt optimist. Anticiparea mea este că şi acest al doilea vârf va fi depăşit în maxim două săptămâni şi va începe fără nicio discuţie o scădere”, a declarat Molnar Geza la Digi24.

Epidemiologul susține că instituirea stării de urgenţă nu va scădea numărul de cazuri: „Posibilitatea reintroducerii stării de urgenţă nu va rezolva mare lucru, în sensul evoluţiei cazuisticii şi înregistrării cazuisticii.”

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro