Antena Căutare

Veste bună pentru șoferi! Poliţele RCA se vor ieftini chiar şi de trei ori

Poliţele RCA se vor ieftini şi de 3 ori, faţă de actualele tarife, conform unei formule de calcul a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Poliţele RCA se vor ieftini şi de 3 ori, faţă de actualele tarife, conform unei formule de calcul a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Firmele de asigurare nu vor mai putea stabili tarife nejustificate, ci vor trebui să se încadreze într-un plafon. Propunerea de calcul urmează să fie avizată de Consiliul Concureţei. Îngheţarea preţurilor va fi valabilă 6 luni.

În ultimul an, şoferii au ajuns să plătească asiguri la preţuri istorice. Ieşirea din piaţă a mai multor firme mari le-a determinat pe celelate să perceapă tarife istoice pentru poliţele obligatorii.

După plafonarea tarifelor şi persoane fizice vor plăti mai puţin. De exemplu, un tânăr care acum plăteşte o poliţă de asigurare de peste 2000 de lei pe an, va plăti pentru acelaşi RCA puţin peste 600 de lei.

Tarifele vor fi scăzute şi pentru persoanele juridice. intra carton Pentru un astfel de autoturism, asigurarea maximă va fi de 992 de lei. Iar pentru autocare tariful va scădea cu mai bine de 200%.

Însă, pentru un tir tarifele sunt încă mari, spun reprezentanţii transportatorilor. Pentru un tir mai mare de intra carton 16 tone, poliţa pe care o plăteşte acum un transportator este şi de 20 de mii de lei. Valoarea maximă a poliţei va ajunge până la puţin peste 7500 de lei. Pe de altă parte, specialiştii din domeniu avertizează că plafonarea tarifelor din acest sector ar putea fi atacată de Consiliul Concurenţei.

Partea proastă a legii este că de aceste tarife plafonate vor beneficia şi şoferii care au accidente în trafic. Preţurile îngheţate vor avea o valabilitate de jumătate de an, conform propunerii Guvernului. Numai cât să treacă perioada alegerilor din această iarnă.

Cutremur în județul Buzău. România s-a zguduit, din nou, în această seară!... Balanțele ar trebui să aibă mare grija la bani. Horoscopul zilei de astăzi, 19 octombrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x