Antena Căutare

Veste grea pentru fumători! Ce reguli se pot schimba din nou pentru românii care fumează

O nouă veste pentru românii care fumează! Ce se poate întâmpla în rândul fumătorilor și de ce se doresc aceste schimbări. Ce îi poate aștepta de acum înainte pe toți care au acest viciu și la ce ar trebui să se gândească mai bine.

Imagine cu un semn interzis fumatului. Galerie
O nouă veste pentru românii care fumează! Ce se poate întâmpla în rândul fumătorilor și de ce se doresc aceste schimbări. | Shutterstock

În România este interzis fumatul țigărilor atât în zonele de interior, cât și în mijloacele de transport în comun și în locurile special amenajate pentru copii. Cu toate acestea, regulile par să nu se alinieze celor din alte țări membre ale Uniunii Europene.

Fumătorii pot avea pe viitor interzis în a fuma și în alte locuri pe care până acum le frecventau destul de des. Cine dorește acest lucru și de ce a ajuns la această decizie.

Citește și: Românii vor fi nevoiți să scoată din buzunar mai mulți bani de la 1 ianuarie 2024 pentru anumite produse. Ce se scumpește

Ar putea apărea reguli noi pentru fumători

Gabriela Firea, fost ministru al Familiei, consideră că regulile ar trebui să fie mult mai dure pentru toți fumătorii cu scopul de a-i proteja pe cei mici de fumul dăunător și de dorința de a încerca acest viciu.

În acest sens, Gabriela Firea consideră că zonele în care oamenii ar trebui să fumeze ar trebui regândite și limitate de prezența copiiilor. Astfel, peste cinci milioane de români ar putea fi afectați de noile reguli.

Citește și: Șapte produse noi se adaugă pe lista alimentelor cu preț plafonat. Ce nu se mai scumpește în perioada următoare

„Fără tutun lângă copii! Fumatul pasiv este la fel de dăunător, iar copiii trebuie protejați, mai ales în public. Susțin ideea extinderii zonelor în care fumatul este interzis, ca pe o măsură de protejare a copiilor de efectele nocive ale fumatului, chiar și pasiv.” este o declarație pe care a făcut-o politiciana în acest sens în mod public pe pagina personală de pe o rețea socială.

„În România, consumul de tutun este larg răspândit. Eurobarometrul din 2020, arăta că 26% dintre români sunt fumători. Deși legislația interzice fumatul în anumite spaţii publice, există locuri în care mai ales copiii și tinerii sunt încă expuși la fumul de țigară.” a mai menționat Gabriela Firea.

Citește și: Un cheeseburger uitat de aproximativ trei ani a fost găsit aproape intact. Cine și unde l-a găsit

Vestea îi afectează pe românii fumători, însă pe cei care au copii și doresc să îi protejeze au reacționat cu felicitări la postarea Gabrielei Firea.

„Fumatul trebuie interzis în stațiile de așteptare ale mijloacelor de transport în comun și în apropierea acestora, în parcuri, terenuri sportive și locuri de joacă pentru copii și în apropierea acestora, precum și în apropierea unităților sanitare și a școlilor. În toate aceste zone sunt copii și nu trebuie să fie expuși la fumul de extrem de dăunător.” a mai ținut fostul ministru al Familiei să specifice.

Citește și: Românii sunt în topul consumatorilor de alcool. Ce loc ocupăm și câtă băutură consumăm, în medie

În acest sens, pe viitor este posibil ca legile care îi visează pe fumătorii din România să se înăsprească. Spațiile special amenajate pentru fumat pot fi mai des întâlnite, însă nu se va mai putea fuma în locurile în care copiii se joacă sau își petrec timpul liber.

Gabriela Firea a fost cea care a făcut precizările cu privire la acest aspect, iar susținătorii ei par să fie de acord cu propunerile făcute susținând-o cu mai multe comentarii la postare.

Un cheeseburger uitat de aproximativ trei ani a fost găsit aproape intact. Cine și unde l-a găsit... Noi cutremure în România! Unde au avut loc și ce magnitudine au avut acestea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x