Antena Căutare

Șapte produse noi se adaugă pe lista alimentelor cu preț plafonat. Ce nu se mai scumpește în perioada următoare

Încă șapte produse vor fi adăugate pe lista alimentelor cu preț plafonat. Iată care sunt acestea!

Șapte produse noi se adaugă pe lista alimentelor cu preț plafonat. Ce nu se mai scumpește în perioada următoare Galerie
Șapte produse noi se adaugă pe lista alimentelor cu preț plafonat. Ce nu se mai scumpește în perioada următoare | Shutterstock

Guvernul a anunțat vineri, 27 octombrie, că va prelungi cu încă trei luni măsura privind limitarea adaosului comercial, printr-o ordonanță de urgență, potrivit Fanatik.

Citește și: Ce simptome apar odată cu schimbarea orei pentru perioada de iarnă. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Încă șapte produse se adaugă pe lista alimentelor cu preț plafonat

Pe lângă cele 14 produse aflate deja pe listă, vor fi adăugate încă șapte alimente: zahăr, ulei, făină, mălai, carne de pui, carne de porc și de vită. Este vorba despre produse care sunt importate vrac și nu sunt procesate în România, potrivit sursei citate mai sus.

Astfel, se va ajunge la 21 de produse pentru care adaosul comercial va fi limitat la maximum 5 la sută.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a precizat că, prin această măsură, va fi protejată puterea de cumpărare a oamenilor, adăugând că, în acest fel, românii vor fi ajutați, în special în sezonul rece, odată cu venirea iernii, atunci când cheltuielile sunt oricum mai mari.

„Prelungim limitarea adaosului comercial pentru alimente de bază cu încă trei luni. Și extindem această măsură cu încă un număr de categorii de produse, de la 14 la 21.”, a transmis Premierul Marcel Ciolacu, citat de Fanatik.

Măsura va fi prelungită până la finalul lui ianuarie 2024.

Citește și: Capcana de pe eticheta alimentelor. Care este avertismentul nutriționiștilor

Marcel Ciolacu: „Avem toate motivele să continuăm această măsură”

Premierul Marcel Ciolacu mai transmite că, până acum, măsura plafonării a avut efectul dorit, conform datelor transmise de Institutul Național de Statistică (INS):

„Am oprit creșterea excesivă a prețurilor pentru alimente. Pentru multe dintre produsele incluse în listă, la raft, se constată scăderi substanțiale de preț. De aceea, avem toate motivele să continuăm această măsură. Protejează în special familiile cu venituri medii și mici.”, a adăugat Prim-ministrul României, citat de sursa menționată mai sus.

Amintim că primul anunț privind extinderea listei cu alimentele al căror preț va fi plafonat, a fost făcut în urmă cu mai bine de o săptămână de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Inițial, adaosul comercial a fost plafonat pentru 14 categorii de produse, la 1 august, pentru o perioadă 90 de zile.

Lista actuală conține următorele alimente: pâinea albă simplă 300 – 500 grame, fără specialităţi, lapte de vacă proaspăt (1 litru, 1,5% grăsime), brânză telemea de vacă, iaurt simplu din lapte de vacă (grăsime 3,5%/ 200 grame), făină albă de grâu, mălai, ouă, zahăr, ulei de floarea soarelui, carne proaspătă pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui, etc), carne proaspătă de porc, legume proaspete vrac, fructe proaspte vrac, cartofi, potrivit Fanatik.

Citește și: Greșeala pe care o faci când lași rufele la uscat. Cauzează condens și mucegai

Ce simptome apar odată cu schimbarea orei pentru perioada de iarnă. Specialiștii trag un semnal de alarmă... Rezultate Loto 29 octombrie 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Pl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x