Antena Căutare

Veste uriașă. Parlamentarii vor să scurteze programul de lucru pentru ziua de vineri!

Angajaţii cu normă întreagă ar putea lucra 38 de ore pe săptămână, în loc de 40 de ore, fără a le fi diminuat salariul şi cu posibilitatea de a opta pentru repartizare inegală a timpului de muncă, potrivit unui proiect depus de liberalii Alexandru Pereş şi Dan Coriolan Simedru la Senat

Angajaţii cu normă întreagă ar putea lucra 38 de ore pe săptămână, în loc de 40 de ore, fără a le fi diminuat salariul şi cu posibilitatea de a opta pentru repartizare inegală a timpului de muncă, potrivit unui proiect depus de liberalii Alexandru Pereş şi Dan Coriolan Simedru la Senat.

''Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi, de luni până joi, iar vinerea este de 6 ore, şi de 38 de ore pe săptămână, fără afectarea salarizării aflate în plată'', potrivit iniţiativei legislative de modificare a articolului 112 din Codului Muncii, depusă de liberalii Alexandru Pereş şi Dan-Coriolan Simedru la Senat.

Potrivit proiectului de lege repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este de 8 ore pe zi de luni până joi şi de 6 ore vinerea, cu două zile de repaus şi, în funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, angajaţii ar putea opta şi pentru o altă variantă de repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 38 de ore pe săptămână.

Citește continuarea pe Gandul.info.

Vremea vine cu surprize în weekend! Oare ne vom lăsa umbrelele acasă?!... Ești plecat la muncă, în străinătate? Dacă te întorci, statul îți dă 150.000 de euro, pe loc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x