Antena Căutare

Vești bune pentru pensionari în luna august 2023! Seniorii primesc banii de pensie mai devreme. Când se va face plata pe card

Pensiile și indemnizațiile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite mai devreme în luna august 2023, potrivit anunțului făcut de Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba!

Vești bune pentru pensionari în luna august 2023! Seniorii primesc banii de pensie mai devreme. Când se va face plata pe card Galerie
Vești bune pentru pensionari în luna august 2023! Seniorii primesc banii de pensie mai devreme. Când se va face plata pe card | Hepta

Plata pensiilor şi a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi se va face în avans în luna august 2023, la fel și alocațiile și indemnizațiile pentru copii. Această devansare se datorează minivacanței de Sfânta Maria, a anunţat, miercuri, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, citată de Antena 3.

Cu toate acestea, modalitate de livrare a pensiei se va face diferit în funcție de opțiunea pe care seniorii au ales-o pentru a-și primi banii.

Citește și: O nouă minivacanţă pentru români în luna august. Ce zile vor fi libere de la stat

Pensiile vor fi plătite mai devreme în luna august 2023, potrivit anunțului făcut de Ministrul Muncii

„Având în vedere zilele libere din perioada 12 -15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor şi a indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi să fie devansată în această lună.”, a scris ministrul Muncii pe contul personal de Facebook.

Astfel, pentru cei care au optat ca plata pensiilor să se facă prin mandat poștal, banii vor fi livrați de Poșta Română între 1 și 11 august. În cazul în care pensionarii nu sunt găsiți la domiciliu, ei pot să își ridice pensia de la ghișeul poștal local în termen de două zile lucrătoare după data de plată.

Pentru seniorii care primesc acest drept în cont bancar, alimentarea conturilor se va face în zilele de 9 și 10 august, potrivit sursei citate mai sus.

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în 11 august, cu patru zile mai repede față de termenul stabilit.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8 – 10 august, a mai transmis Ministerul Muncii, citat de Antena 3.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O nouă minivacanţă pentru români în luna august 2023

Bugetarii vor avea parte de o minivacanță luna aceasta, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, sărbătoare prăznuită de credincioși pe 15 august. Iar pentru că data pică într-o zi de marți, Guvernul a decis ca și luni, 14 august, să fie liberă pentru salariații la stat.

Astfel, măsura adoptată face o punte între zilele libere și weekend, bugetarii bucurându-se de patru zile libere consecutive.

Încă de la finalul anului 2022, Guvernul a decis să facă această punte de Sfânta Maria. Potrivit Codului Muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, românii primesc liber în 15 august pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului, trecută cu cruce roșie în calendar.

Citește și: Ce pensie primește Florin Piersic după o viață dedicată scenei. Suma minoră care nu “compensează” muntele de talent al actorului

Rezultate Loto 3 august 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Iluzia optică care îți dezvăluie dacă ai probleme în relația de cuplu, în funcție de ceea ce ai văzut prima dată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x