Antena Căutare

Vești noi pentru șoferi! Au început lucrările pentru Centura Comarnic. Cum va fi fluidizat traficul și câte benzi va avea drumul

Reprezentanții Consiliului Județean Prahova au făcut un anunț în data de 6 noiembrie 2023 conform căruia au început lucrările pentru construirea unei centuri în orașul Comarnic. Aceasta va avea rolul de a fluidiza traficul prin ocolirea orașului, dar și prin ocolirea Drumului Național 1 (DN1).

Imagine cu jaloane care anunță un drum în stadiu de construire/ lucrări. Galerie
Au început lucrările pentru Centura Comarnic. | Shutterstock

Lucrările pentru Centura Comarnic au început în data de 6 noiembrie 2023 în cadrul unui proiect de infrastructură pentru fluidizarea traficului rutier de pe Valea Prahovei. În cadrul evenimentului de demarare a lucrărilor a fost prezent chiar și Ministrul Transporturilor, Sorin Grândeanu.

Termenul de finalizare este anunțat pentru un moment ca fiind un an, astfel dorindu-se ca până la sfârșitul lui noiembrie 2024 să se poată circula pe noul drum.

Citește și: Toți șoferii trebuie să știe! Ce modificări pot apărea în Codul Rutier și ce pot păți românii dacă nu se conformează legii

Cum va fluidiza Centura Comarnic traficul rutier

Acest proiect prevede ca noul drum să aibă o lungime de aproximativ 6 km și două benzi de circulație, conform declarațiilor făcute de Consiliul Județean Prahova.

În acest sens, se vor construi trei noi poduri, iar podul care este peste râul Prahova de pe DJ 101R se va dubla. Totodată, este luată în calcul construirea unui nou pasaj care de data aceasta să fie amplasat peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov.

Citește și: Ce condamnare a primit Ana Morodan pentru accidentul din martie. Contesa Digitală a săvârșit mai multe infracțiuni în trafic

Conform Consiliului Județean proiectul este unul de infrastructură „esenţial pentru descongestionarea circulaţiei rutiere pe Valea Prahovei, pentru dezvoltarea oraşului Comarnic şi a judeţului Prahova”.

Vezi mai multe ştiri Prahova pe observatornews.ro.

Pentru ca traficul să fie fluidizat, în proiect este prevăzută și construirea unor sensuri giratorii cu scopul de a prelua traficul provenit din viitoare centură Comarnic, dar și din oraș.

În egală măsură, Centura Comarnic va fi constuită cu scopul de a servi ca drum de descărcare pentru viitoarea autostradă.

Citește și: Vine iarna! Pregătirea autoturismului din timp este esențială. Ce este de făcut și ce nu trebuie să scapi din vedere

„Consiliul Judeţean Prahova a făcut studiul de fezabilitate pentru acest traseu şi a propus proiectul Ministerului Transporturilor/CNAIR - ca descărcare de pe viitoarea autostradă A3 (pentru facilitarea accesului în oraşe/staţiuni al turiştilor şi pentru ca autostrada să nu fie încărcată de localnici). În 8 decembrie 2022, s-a încheiat un parteneriat între Consiliul Judeţean Prahova şi Ministerul Transporturilor/ CNAIR - prin care CJ Prahova implementează proiectul, iar CNAIR îl finanţează prin Programul Operaţional Transporturi 2021-2027” sunt informațiile care apar într-un comunicat de presă al CJ Prahova.

Contractul proiectului a fost semnat în data de 22 mai 2023 de către Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, iar lucrările au început pe data de 6 noiembrie 2023, la aproape șase luni distanță.

Citește și: Transfăgărășanul împlinește 49 de ani de la inaugurare. „Cel mai spectaculos drum din lume” va fi modernizat

Valoarea la care se ridică acest proiect este de 236 740 000 de lei fără TVA, iar licitația a fost câștigată de SSC Frasinul SRL (lider) asociată cu SC Arthenis SRL.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grândeanu, a lansat un videoclip în direct pe pagina sa de Facebook în momentul participării la evenimentul de demarare a lucrărilor.

„Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic! VO #Comarnic va avea o lungime de 6 km la profil de drum național cu 2 benzi (1 pe sens), iar configurația sa este gândită sa permită inclusiv legătura rutieră dintre DN1 și viitoarea Autostradă Ploiești-Brașov, atunci când această autostradă va fi construită. Proiectul are o valoare de 236 de milioane de lei (fără TVA) și este derulat de Consiliul Județean Prahova în parteneriat cu #CNAIR. Contractul are o durată de 24 de luni, dintre care 21 de luni faza de execuție. Sursa de finanțare: Programul Transport 2021-2027.” este descrierea pe care a ales-o Ministrul Transporturilor pentru videoclipul în direct.

Sfaturi pentru Black Friday 2023 de la ANPC. La ce să fii atent când faci cumpărături la reducere... Perioada de acordare a tichetelor sociale a fost prelungită. Ce lege a promulgat Klaus Iohannis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x