De Paşte, vom avea miei mai slabi şi mai scumpi. Faţă de anul trecut, producţia a scăzut cu jumătate de milion de exemplare. Sărbătorile sunt mai devreme, iar animalele nu au avut timp să ajungă la greutatea optimă. Motiv pentru care am putea mânca, la fel ca anul trecut, miei din Noua Zeelandă.
În timp ce crescătorii se plâng că nu au loc pe piaţă, importatorii au numai de câştigat. De Paşte, am putea mânca din nou carne de miel de la străini, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.
Mieii au nevoie de aproape 90 de zile ca să ajungă la o greutate optimă, de şase kilograme. Însă, cei mai mulţi au doar două luni de viaţă. Dacă ar fi sacrificaţi acum, carnea lor ar putea să ne facă rău, spun specialiştii.
Nu avem doar miei mai slabi, ci şi mai puţini. Anul acesta, animalele disponibile pentru sacrificare sunt cu jumătate de milion mai puţine. Adică 2,5 milioane, faţă de trei milioane, câte au fost în 2017. Cu toate acestea, ministrul Agriculturii, Petre Daea, este convins că românii vor mânca miel doar din producţia autohtonă.
În pieţele din Capitală, primii miei se vând cu 25 de lei kilogramul. Producătorii avertizează, însă, că în Săptămâna Mare, preţul ar putea ajunge chiar şi la 30 de lei.
Val de AER CALD din Africa, peste România. Ce ne rezervă VREMEA în perioada următoare... Schimbări uriașe în școli! Elevii riscă sancțiuni dure dacă sunt prinși făcând asta. Decizia i-a revoltat pe părinți...