Antena Căutare

Victor Ponta: "Unitatea UPU-SMURD de la Targu Mures este o mandrie pentru Romania"

Primul-ministru Victor Ponta, alaturi de ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, si de ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a participat, sambata dimineata, la inaugurarea noii Unitati de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures.

''Aceasta unitate de primiri-urgente cred ca ar face invidios orice cetatean al UE. O mandrie pentru Romania, ca tara, si o mandrie pentru Targu Mures, pentru toti cei care au pus umarul la constructia acestei unitati. Efortul autoritatilor publice face ca eu sa inaugurez o realizare la care nu am avut o mare participare. Probabil ca altii vor inaugura lucrurile pe care le incepem noi (...) Acest program trebuie continuat. (...) Targu Mures merita aceasta unitate de primiri urgente si in mod sigur trebuie sa avem si in alte orase ale tarii, si poate vom reusi macar ca la nivel regional, in fiecare regiune, sa avem un asemenea centru, fie ca vorbim de Bucuresti, Iasi, Timisoara, Constanta. E vorba de salvarea de vieti omenesti, de a oferi medicilor si asistentilor conditii de munca la nivelul pe care il merita si de a arata ca exista un domeniu in Romania in care suntem cu adevarat la nivelul cel mai inalt'', a declarat Victor Ponta.

Ponta a tinut sa le multumeasca si sa ii felicite pe cei care de-a lungul ultimilor ani au participat la constructia acestei unitati si ''bineinteles, celui care inevitabil se confunda cu aceste realizari, domnului Raed Arafat''.

Primul ministru a tinut sa isi exprime solidaritatea cu cei care activeaza in sistemul de urgenta, in mod special cu echipajul care si-a pierdut viata la Galati.

''Imi exprim solidaritatea cu toti membrii acestei familii care lucreaza in medicina de urgenta. Am aflat cu totii de tragedia de la Galati si, dincolo de regrete, cred ca este inca un semn ca aceasta categorie nu doar salveaza foarte multe vieti, si uneori plateste cu pretul cel mai mare o activitate medicala cu totul si cu totul speciala. In numele Guvernului vreau sa exprim inca odata compasiune, sa exprim solidaritate cu cei care in fiecare zi, in fiecare moment - si acum cand noi suntem aici - isi pun viata in pericol pentru a salva vieti. Nu exista o recompensa suficient de mare, exista un singur lucru pe care putem sa il facem, sa exprimam respect si recunostinta (...) Orice leu cheltuit in plus inseamna de fapt o viata salvata si cred ca, in mod sigur, pentru sanatate si pentru educatie, sunt cei mai buni bani pe care un guvern din aceasta lume poate sa ii cheltuiasca'', a sustinut Victor Ponta.

Noua Unitate de Primiri Urgente are 2.100 de metri patrati, fata de 300 de metri patrati cat exista acum in UPU-SMURD Targu Mures, capacitatea a fost marita de la 12 locuri, la 28, din care opt locuri sunt pentru urgente pediatrice.

Potrivit proiectului, UPU Targu Mures ar trebui sa fie similara celor din Europa sau SUA, a costat in jur de 5 milioane de lei si a fost finantata cu ajutorul unui credit de la Banca Mondiala si printr-o finantare de la bugetul Ministerului Sanatatii. Noua Unitate de Primiri Urgente trebuia sa fie data in folosinta in octombrie anul trecut.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Ursul care a ranit vineri doi vanatori in Arges era turbat!... Iasi: Un sofer a cazut cu masina intr-o groapa din asfalt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x