Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

„Autobuzul de carantină: Ne omoară cu zile!” Cum sunt transportați românii care intră în țară, pe jos, prin Vama Nădlac- VIDEO

Imaginile zilei vin din Vama Nădlac. Cu bagajele în braţe, aşezaţi în picioare ori pe scările de acces. Aşa au circulat, în plină pandemie, zeci de călători într-un autocar plin până la refuz.

În contextul în care vorbim de aproape două luni de măsuri de distanţare fizică, maşina a preluat, la intrarea în ţară, zeci de oameni care veniseră pe jos.

Mai apoi, s-au înghesuit, pur şi simplu, până când, la un moment dat, au fost urcaţi într-un alt autocar care să îi ducă. aţi ghicit. în carantină, spre judeţele de domiciliu.

Scenele incredibile au fost filmate de pasagerii care acuzau, pe bună dreptate, că se puteau urca în autocar sănătoşi şi să coboare bolnavi.

Citește și:

„Muriți de mâna mea cum voi veni acasă!” Bărbatul care a băgat în carantină un cartier întreg își amenință vecinii, de pe patul de spital

„Ăsta este autobuzul de carantină. Ne duce ca pe nişte animale, ca pe sacii de porumb!

Nedezinfectat, nimic! Doamna merge pe scări, deci aşa, aşa mergem noi acasă. Aici ne bagă 60 de persoane! Cum încarci un autobuz în halul ăsta! Ne omoară cu zile!”

Practic, bagajele sunt cele care aglomerează autocarele, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, cea care a contractat, de altfel, maşinile care preiau românii de la frontieră.

Citește și:

„Coronavirusul se poate transmite și pe cale sexuală”. Noile descoperiri schimbă tot! Bărbații, mai vulnerabili infecției decât femeile

„Operatorii respectă numărul de locuri, dar bagajele foarte multe îngreunează şi blochează, practic, condiţiile de transport”, spune Horea Timiș directorul DSP Arad.

Autorităţile locale, care ar fi trebuit să asigure protecţia călătorilor, spun că vor limita numărul celor care intră în maşini.

În cifre, doar prin punctul de frontieră de la Nădlac, peste 400 de români ajung, zilnic, în ţară, pe jos.

Recomandari