Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Petrecere cu zeci de oameni, la o terasă din Parcul Herăstrău. Polițiști și jandarmii, „invitați speciali”. Nu s-au putut da sancțiuni! - VIDEO

A fost petrecere, noaptea trecută, în Parcul Herăstrău. Zeci de bucureşteni au răspuns invitaţiei unui club de a prinde apusul pe ritm de muzică.

Zeci de bucureşteni au răspuns invitaţiei unui club de a prinde apusul pe ritm de muzică şi întinşi la iarbă verde. Atenţie, la iarbă verde şi nu la terasă, pentru că petrecerea la terase este interzisă.

Aşa că tinerii au dansat ore întregi pe aleile parcului, iar băutura luată de la club au băut-o legal, pe păturile întinse pe gazon.

Au fost vizitaţi şi de poliţişti şi de jandarmi, care n-au putut să le facă altceva decât să le recomande distanţarea socială.

Citește și:

Mihai Bendeac, testat pozitiv cu noul coronavirus! A avut simptome cumplite: „Am fost infectat la înmormântarea bunicului meu”

Petrecere la un club din Herăstrău

E interzis la terasă, dar nimeni nu te împiedică să îţi comanzi o băutură de la bar şi să stai la iarbă verde. Este portiţa legală de care a profitat un club din Herăstrău pentru a invita bucureştenii la petrecere, noaptea trecută.

În mulţimea creată era greu să mai deosebeşti petrecăreţii de cetăţenii ieşiţi la plimbare prin parc. Printre cei din urmă s-a numărat şi consilerul Primăriei Capitalei, Tudor Ionescu.

„Vindeau băuturile la marginea terasei şi ele puteau fi consumate de cetăţeni oriunde doreau, doar că cetăţenii s-au poziţionat exact pe pajiştea, pe spaţiul verde din faţa acelei terase”, a spus consilerul Primăriei Capitalei, Tudor Ionescu.

Citește și:

Cum se completează CORECT noua declarație pe proprie răspundere. Ce trebuie bifat, pentru ieșirea din zonele metropolitane. Amenzile lasă urme în buzunar!

Zeci de tineri au dansat pe aleile parcului pe muzica pusă de trei DJ. În loc să stea la mese, s-au aşezat pe pături întinse pe gazon, printre frapierele cu gheaţă puse la dispoziţie de club.

„Cu grijă, cu atenţie, trebuie să facem ce ni se spune, să fim cuminţi, dar totuşi trebuie să ne mai distrăm şi noi puţin, că, na, suntem oameni, suntem ţinuţi în casă”, spun petrecăreții.

Primăria Sectoruui 1 a cerut amenzi

Marea petrecere a devenit în scurt timp virală pe reţelele de socializare. Zvonul distracţiei a ajuns şi la Primăria Sectorului 1, în care se află parcul.

Citește și:

Anunț oficial: Amendă de până la 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție, în timpul stării de alertă. Când încep sancțiunile?

„Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti trebuie să-i amendeze. Deci noi deja am vorbit. Cei de la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, bănuiesc că sunt pe drum să meargă către acea terasă”, spunea Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

Însă la faţa locului nici Poliţia Locală, nici cea naţională şi nici jandarmeria nu a găsit motiv de amendă. Nici măcar pentru nerespectarea distanţării sociale, pentru care, momentan, se dau doar avertismente.

Citește și:

Cum vom ieși din localitate, de luni. Unde poți merge, fără declarație pe proprie răspundere

„Neexistând sancţiuni, practic n-au putut să facă absolut nimic. Singurul lucru pe care l-au făcut, şi trebuie să apreciez acest lucru, din partea jandarmeriei, a fost să facă un anunţ public, la o portavoce, în sensul de a cere înţelegerea şi responsabilitatea din partea participanţilor”, a adăugat Tudor Ionescu.

Un eveniment similar era planificat şi astăzi, însă clubul a anulat noua petrecere. Nu doar Herăstrăul s-a umplut, aseară. Şi în Piaţa Constituţiei, bucureştenii s-au adunat la taifas pentru a treia seară consecutiv.

Recomandari