Antena Căutare

VIDEO! Protest spontan in fata spitalului din Buftea

Peste 200 de oameni s-au strans azi-noapte in fata spitalului din Buftea. Ii arde si pe ei ce ii arde pe mii de romani din localitatile mici din tara: nu vor ca spitalul de acolo sa se transforme in azil de batrani.



Batrani bolnavi, adulti, chiar si copii s-au numarat azi-noapte printre protestatari

Decizia de a inchide spitalul este cu atat mai greu de inteles, cu cat institutia este dotata cu aparatura performanta si poate face fata aproape oricarui fel de solicitare.

"Avem medici extrem de bine pregatiti. La noi in spital are loc o interventie chirurgicala pentru patologia pelviana a femeii, unica in Romania. Aceasta interventia se mai practica doar in Germania, iar medicii nostrii o executa cu mare succes" , a declarat Ilaria Petcu, asistent sef.

Spitalul "Maria Burghele" din Buftea este una dintre cele 67 de unitati sanitare desfiintate pentru a fi transformate in azile. Desi unitatea a fost inchisa la inceputul acestei luni, ambulantele aduc in continuare pacienti la spital.

Nici macar autoritatile locale nu sunt de acord cu inchiderea spitalului. Consilierii judeteni ilfoveni au aprobat ieri intr-o sedinta extraordinara un proiect de hotarare prin care institutia sa devina sectie externa a spitalului Judetean Ilfov. Avizul final va fi dat insa de Ministerul Sanatatii. Pana atunci, oficialii spitalului spun ca unitatea va asigura urgentele.



Circulatia pe DN1, inchisa patru zile din cauza unor lucrari la Autostrada Bucuresti-Brasov... Investitii de peste 5 milioane de euro, in comuna lui Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x