Antena Căutare

Vlad Pascu, nouă cerere de arest la domiciliu. Ce a decis instanța

Vlad Pascu a depus o nouă cerere de arest a domiciliu. Magistrații au dat verdictul.

Vlad Pascu, nouă cerere în instanță | Antena 1

Vlad Pascu a cerut înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Judecătoria Mangalia a făcut publică decizia, care nu este însă definitivă.

Citește și: Judecătoarea din cazul tinerilor uciși în localitatea 2 Mai a fost înlocuită. Cazul se va relua de la zero

Ce a decis instanța în privința cerereii lui Vlad Psacu de arest la domiciliu

Judecătoria Mangalia a respins solicitarea arestului preventiv, invocând faptul că este neîntemeiată, potrivit unei surse.

Articolul continuă după reclamă

„Judecătoria Mangalia (...) respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului (...).

Citește și: Familia Pascu, audiată la Tribunalul București. Miruna și Mihail Pascu și-au văzut fiul

Obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 100 lei. Cu drept la contestaţie pentru inculpat şi pentru procuror, în termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei”, este specificat.

Citește și: Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu face o nouă gafă în timpul procesului din cazul 2 Mai. Ce a întrebat la cel mai recent termen

Decizia magistraților nu este însă definitivă, avocații lui Vlad Pascu putând-o ataca în termen de 48 de ore de la comunicare.

Vlad Pascu este în prezent trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în ciuda solicitărilor avocaților victimelor de a schimba încadrarea la omor calificat.

Citește și: Vlad Pascu, sancționat disciplinar în închisoare. Cum a fost pedepsit și de la ce a pornit

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia l-au trimis în judecată pe Vlad Pascu, în octombrie 2023 pentru comiterea unei serii de infracțiuni.

Acesta a fost acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Citește și: Imagini emoționante de la marșul organizat în memoria tinerilor uciși de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai

Pe 19 august 2023, Vlad Pascu, fiind băut și sub influența substanțelor interzise, precum cocaină, amfetamiă și metaamfetamină, s-a urcat la volan și a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai. De asemenea, în timpul accidentului a rănit alți trei tineri.

Citește și: Decizia CSM în legătură cu judecătoarea din cazul 2 Mai. Ce se întâmplă cu Ancuța Ioana Popoviciu

După producerea accidentului, Vlad Pascu a fugit, iar Poliția l-a găsit în Vama Veche.

În luna mai a acestui an, judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a fost recuzată, astfel că de cazul lui Vlad Pascu se ocupă de atunci o altă judecătoare, și anume Carmen Claudia Berevoescu. Aceasta este și președintele Judecătoriei Mangalia.

Citește și: Ce se întâmplă cu sentința lui Vlad Pascu. Judecătoarea a redus pedeapsa, după ce tânărul și-a recunoscut faptele

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a fost transferată la Judecătoria Constanța, după ce Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat solicitarea de transfer. Aceasta și-a început activitatea acolo începând cu 1 iunie.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cât au putut să plătească patru români pentru un prânz pe litoralul din Croația. Nota de plată a stârnit controverse în ... Un elev din Târgoviște a luat nota 5.30 la Evaluarea Națională și a făcut contestație. Media totală i s-a schimbat radic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 16 octombrie. Iulia a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 16 octombrie. Iulia a câștigat suma de 5.000 de lei Miercuri, 16.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x