Antena Căutare

Vlad Pascu află astăzi dacă va fi acuzat de omor calificat. Înainte de a afla verdictul, tânărul are o nouă cerință

Update: Instanța a respins cererea, astfel că Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor calificat.

colaj vlad pascu, roberta dragomir și sebastian olariu
Nou termen de judecată în cazul accidentului din localitatea 2 Mai de vara trecută | Antena 1

Update: Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, potrivit unei surse. Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice, depusă de părinții victimelor.

„Judecătoria Mangalia Dosar nr. 4989/254/2023 ÎNCHEIERE/14.06.2024 Respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de părţile civile Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Olariu Maria – Selena, Olariu Maria, Olariu Marin, Tănase Andreea, Dinu Gabriela, prin avocat Ganea Daniela.

Repune cauza pe rolul instanței și fixează termen de judecată la data de 21.06.2024, ora 10:00, cu citarea părților și a martorului Radu Gabriel, propus de părțile civile, inclusiv telefonic. Cu cale de atac o dată cu fondul cauzei.

Pronunţată prin punerea prezentei la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței, astăzi 14.06.2024”, este precizat în minuta instanței.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Decizia CSM în legătură cu judecătoarea din cazul 2 Mai. Ce se întâmplă cu Ancuța Ioana Popoviciu

Zi decisivă în cazul lui Vlad Pascu. Astăzi va afla dacă va fi cercetat pentru omor calificat și nu pentru ucidere din culpă. Înainte de acest termen, tânărul a avut o nouă cerință.

Magistrații de la Judecătoria Mangalia decid astăzi dacă se va schimba încadrarea juridică în cazul lui Vlad Pascu.

Părinții victimelor accidentului mortal din localitatea 2 Mai au cerut schimbarea încadrării juridice, de la ucidere din culpă, la omor calificat.

Citește și: Nou termen de judecată în dosarul Vlad Pascu. Ar putea fi schimbată încadrarea juridică. Ce au declarat martorii accidentului

Vlad Pascu află astăzi dacă va fi acuzat de omor calificat

Judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu, cea care a preluat cazul, după ce Ioana Ancuța Popoviciu a fost recuzată, a amânat decizia timp de o săptămână.

Aceasta a luat cazul de la zero, ceea ce a implicat o nouă audiere a martorilor, dar și a părinților Robertei și ai lui Sebastian, cât și a celorlalți trei răniți în accidentul produs de Vlad Pascu în vara anului trecut.

Citește și: Maru, dealerul lui Vlad Pascu, a scăpat de închisoare. Cum argumentează magistrații: „E tânăr și...”

De asemenea, dacă până la termenul respectiv, Vlad Pascu a participat la proces în regim de videoconferință, săptămâna trecută a fost prima dată când autorul accidentului din localitatea 2 Mai a stat în fața părinților tinerilor cărora le-a luat viața, dar și a celorlalți trei răniți în seara tragediei.

Potrivit unei surse, avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă una dintre familiile victimelor, a vorbit despre așteptările pe care atât avocații, cât și părinții Robertei și ai lui Sebastian le au în legătură cu solicitarea făcută:

„Din punctul meu de vedere, trebuie să avem nişte aşteptări moderate, adică să nu facem niciun fel de pronostic.

Citește și: Judecătoarea din cazul tinerilor uciși în localitatea 2 Mai a fost înlocuită. Cazul se va relua de la zero

Cea mai bună opinie pe care pot să o ai în momentul de faţă este că judecătorul se va apleca asupra acestei cereri în contextul în care, cred că vă aduceţi cu toţii aminte, doamna Popoviciu, care activa la judecătoria Mangalia, s-a pronunţat pe o cerere expusă în linii foarte amănunţite la acel termen de judecată şi s-a pronunţat pe loc.

Citește și: La ce sumă se ridică despăgubirile cerute de victimele lui Vlad Pascu în accidentul din localitatea 2 Mai. Cine plătește

Adică nu a dat un termen, nu a rămas în pronunţare pe ea. O cerere care a fost practic reiterată astăzi, doamna judecător, care a intrat în completul de judecată a simţit nevoia cel puţin o săptămână să vadă în mod concret ce am cerut noi acolo, lucru care ar trebui să ne bucure pe toţi pentru că procesul a intrat într-un făgaş normal, spunem noi, acel făgaş normal pe care ar fi trebuit să-l vedem de la bun început”, a declarat acesta.

Cererea similară făcută la începutul procesului a fost respinsă de judecătoarea care se ocupa la momentul respectiv de caz, Ioana Ancuța Popoviciu. Aceasta este cea care a admis procedura simplificată, după ce Vlad Pascu și-a recunoscut fapta, beneficiind astfel de reducerea cu o treime a pedepsei.

Citește și: Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu face o nouă gafă în timpul procesului din cazul 2 Mai. Ce a întrebat la cel mai recent termen

Ce a cerut Vlad Pascu înainte de un nou termen de judecată

În urma unui interviu acordat ilegal din penitenciar în luna aprilie, inculpatului Vlad Pascu i s-a interzis să primească vizite din partea părinților. Interviul respectiv a fost intermediat de Mihai Pascu.

Astfel, Penitenciarul Poarta Albă i-a suspendat vizitele timp de trei luni. Înainte de termenul în care va afla dacă va fi schimbată încadrarea juridică, Vlad Pascu a cerut să-i fie ridicată sancțiunea, potrivit unei surse.

Câți bani primește o vânzătoare la „împinge tava” în Mamaia, în vara 2024. Suma nu este de ignorat... Absolvenții de liceu care nu merg la facultate beneficiază de ajutor de șomaj. Care e valoarea și ce acte trebuie depuse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită!
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită! Marti, 25.06.2024, 16:35
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x