Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Oficial! Voucherele de vacanță, reguli noi în 2020. Românii vor primi tichetele doar în format electronic. Valabilitatea a fost schimbată

Voucherele de vacanţă pentru 2020 vor fi emise doar pe suport electronic, iar cele de anul trecut vor fi prelungite până la 31 mai 2021, în contextul situaţiei epidemiologice actuale. 

Voucherele de vacanță vor fi în format electronic

Decizia cu privire la prelungirea tichetelor a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat deja în vigoare. Românii care aveau tichete de vacanță și care au expirat în perioada stării de urgență sau de alertă le pot folosi până anul viitor, în luna mai. Valabilitatea lor a fost prelungită.

Proiectul de act normativ, votat și publicat, mai prevede emiterea pentru anul 2020 a voucherelor de vacanţă doar pe suport electronic, "pentru a nu pune în pericol sănătatea beneficiarilor, având în vedere situaţia actuală extraordinară cauzată de pandemia infecţiei cu COVID-19 şi riscurile asociate acesteia".

Citește și: Ce se va întâmpla cu românii care merg în vacanță în Grecia sau Bulgaria, la întoarcerea în țară

Parlamentul a votat în favoarea proiectului, apreciind că voucherele de vacanţă reprezintă un important beneficiu extra salarial pentru angajaţii din sectorul bugetar, dar şi un mod de a susţine turismul românesc, iar legea a fost promulgată.

Recomandari