Căutare Live

1 iunie, prima zi de vară în calendar. Tradiții și obiceiuri în luna iunie. Ce trebuie să faci de „cireșar”

Luna iunie mai este cunoscută în popor și sub denumirea de luna lui cireșar deoarece în această perioadă se coc cireșele. Află ce obiceiuri și tradiții trebuie să respecți în luna iunie.

Luna iunie mai este cunoscută în popor și sub denumirea de luna lui cireșar deoarece în această perioadă se coc cireșele. Află ce obiceiuri și tradiții trebuie să respecți în luna iunie.

Denumirea lunii iunie, provine de la zeița “Iuno”, protectoare a femeilor căsătorite. Astfel, se spune că luna iunie este cea mai indicată pentru nunți. Se crede că toate căsătoriile din această perioadă vor fi cele mai trainice.

Din bătrâni se știe că în luna iunie vegetația și timpul calendaristic ajung la maturitate. Această lună este cunoscută pentru furtuni, vijelii sau ploi care pot dăuna grav recoltelor.

Citește și:

Juri pe verde că nu ți le mai amintești?! Jocurile copilăriei sunt aici! De la ”Lapte Gros” până la ”Cornete”, de la ”Baba Oarba” până la ”Adevăr sau Provocare”

Tradiții și obiceiuri în luna iunie

Tradiția spune că tunetele și fulgerele în luna iunie prevestesc o vară plpioasă și noroasă. Se mai crede că ploile din luna lui cireșar prevestesc belșugul de Crăciun.

Dacă vântul de la miazănoapte va bate în luna lui iunie, atunci grâul va avea roade bogate.

Se crede că ploaia prevestește o recoltă bogată de porumb. Pe de altă parte, dacă va ploua mai mult decât este cazul, atunci via va avea de suferit. Dacă nu plouă în luna iunie, atunci se va face grâul.

În a doua parte a lunii iunie, credincioșii țin post înainte de prăznuirea Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Tot în această perioadă sunt pomeniți și Sfinții Recoltelor.

Proful Iohannis: "Nu lăsați să stea nimic în calea ambițiilor voastre." Ce le-a urat elevilor care urmează să ... Oficial! Voucherele de vacanță, reguli noi în 2020. Românii vor primi tichetele doar în format electronic. Valabilitatea...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri