Antena Căutare

Vrancea s-a zguduit la propriu! Două cutremure la interval de câteva minute

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de moment de 6,1 grade s-a produs în Oceanul Pacific, la est de coastele Japoniei, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

UPDATE - Două cutremure cu magnitudini de 3,1 şi, respectiv, 3,2 grade pe scara Richter s-au produs marţi după-amiază, la o diferenţă de trei minute, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Primul seism, de 3,2 grade pe scara Richter, a avut loc la ora locală 15:34, la o adâncime de 79 de kilometri, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost Focşani (39 km), Covasna (41 km), Mărăşeşti (43 km), Târgu Secuiesc (50 km) şi Râmnicu Sărat (52 km).

Cel de-al doilea cutremur s-a produs la ora locală 15:37, la o adâncime de 76 de kilometri şi a avut magnitudinea de 3,1 grade pe Richter. Oraşele cele mai apropiate de epicentru au fost Focşani (39 km), Covasna (42 km), Mărăşeşti (43 km), Târgu Secuiesc (50 km) şi Râmnicu Sărat (52 km).

-----

Știrea inițială

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade s-a produs marți, la ora locală 15:34, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la o adâncime de 79 de kilometri.

Cea mai importantă mişcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti.

Bani de la Guvern pentru cei care își repară electrocasnice și bicicletele. Programul „Rabla” pentru tot ce poate fi în... Veste bună! Cine a ajuns la vârsta pensionării, dar nu are suficientă vechime, o poate cumpăra cu bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x