Antena Căutare

Vreme rea în aproape toată țara, cu temperaturi de 15 grade. ANM, cod galben de ploi și vijelii. Care sunt zonele vizate

Meteorologii anunță că vremea continuă să se răcească în cea mai mare parte a țării, iar ploile vor continua și în primele zile ale săptămânii 13 - 19 iulie. ANM a emis un nou cod galben de ploi și vijelii în 21 de județe.

Vreme rea în aproape toată țara, cu temperaturi de 15 grade. ANM, cod galben de ploi și vijelii. Care sunt zonele vizate Galerie
Vreme rea în aproape toată țara, cu temperaturi de 15 grade

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în regiunile vestice, nordice și centrale, vremea se răceşte semnificativ, după ce ziua de duminică a adus ploi și o scădere bruscă a temperaturilor. Codul galben a fost prelungit de dumincă seara și până luni, la ora 10.

ANM anunță ploi și vânt în sudul și sud-estul țării

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-esul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu viteze de peste 65...75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Pe parcursul zilei de luni, 13 iulie, în regiunile estice și sud-estice, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55...65 km/h. În sud și sud-est, vremea se va răci accentuat.

Meteorologii mai spun că instabilitatea atmosferică se manifestă în cea mai mare parte a României, inclusiv luni.

"În cursul zilei de duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități. Vremea instabilă se păstrează și pe parcurusul zilei de luni", potrivit meteorologilor.

O mamă şi copilul său de doi ani, spulberaţi de o mașină condusă de un adolescent, în Alexandria. Atenție, imagini cu pu... Încep înscrierile pentru a doua sesiune a Bacalaureatului. Calendar BAC, probe și reguli pentru elevi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x