Antena Căutare

Vremea 1 mai. Prognoza meteo anunță ploi intense și grindină

Vremea de 1 mai se anunta frumoasa in general, însă prognoza meteo nu are vești bune pentru toate zonele țării. Deși temperaturile sunt mari, exista regiuni in care ploile insotite de grindina și descarcări electrice nu vor tine cu petrecerea din minivacanța de 1 mai.

Vremea de 1 mai se anunță frumoasă în general, însă prognoza meteo nu are vești bune pentru toate zonele țării. Deși temperaturile sunt mari, există regiuni în care ploile însoțite de grindină și descărcări electrice nu vor ține cu petrecerea din minivacanța de 1 mai.

Potrivit prognozei meteo ANM, marți, de 1 mai, vremea va fi frumoasă în aproape toată țara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Doar în zonă munților Apuseni vor există condiții pentru producerea unor averse slabe de ploaie însoțite cu totul izolat și de descărcări electrice, valabile pentru după-amiază zilei. Vântul va suflă slab în majoritatea regiunilor, cel mult slab până la moderat în vestul extrem și în nord-est. Maximele termice vor fi deosebit de ridicate pentru această perioadă a anului și vor urcă la prânz până spre 25-30 de grade Celsius în cea mai mare parte din țara, cu valori ușor mai ridicate așteptate în vest (31-32 de grade), dar și ușor mai scăzute în sudul litoralului și în estul Deltei Dunării (23-25 de grade, posibil chiar ușor sub valoarea de 23 de grade în zonă Mangalia).

Abaterile termice estimate a se înregistra în cursul după-amiezei de 1 mai. Datorită blocajului anticiclonic din estul continentului, fronturile atmosferice reci vor stă departe de țara noastră; în schimb, dinspre nordul Africii va fi advectat încontinuu un aer tropical, care va asigură un calup de zile deosebit de calde în toată partea de est a Europei. Această vreme foarte caldă se va menține cel puțin 3-4 zile și după data de 1 mai.

Cum va fi vremea de 1 mai la munte

De notat faptul că în toată această mini-vacanță de 1 mai atât pe litoral cât și la munte vremea va fi frumoasă și ideală pentru petrecut timpul în aer liber. Deși temperaturile de pe litoral vor fi în general mai scăzute decât în restul țării datorită brizei mării, inclusiv aici temperaturile vor depăși media climatologica a perioadei (cu maxime situate în general între 18 și 23 de grade Celsius), în aceste condiții vremea urmând să fie totuși plăcută. La munte, cu excepția masivelor vestice, unde din când în când vor mai cădea câțiva stropi rătăciți de ploaie, cerul va fi variabil spre mai mult senin și de asemenea foarte cald; la altitudinea de 800-1000 de metri (altitudinea Văii Prahovei, de exemplu) temperaturile maxime vor fi situate în general între 20 și 23 de grade, ceea ce va rezultă într-o vreme perfectă pentru desfășurat activități în aer liber.

Prognoza meteo de 1 mai: unde se înregistrează ploi și grindină

De 1 mai va ploua în averse local în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, în timp ce în sud și est acestea se vor semnala doar în mod cu totul izolat. Descărcările electrice vor fi frecvențe iar izolat va cădea și grindină de dimensiuni mici. Vântul va suflă moderat în cea mai mare parte a țării, cu unele intensificări trecătoare la tare în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 25 și 30 de grade la nivelul întregii țări, cu valori ușor mai scăzute așteptate în zonă litorala (până la 22-24 de grade), dar și ușor mai ridicate în estul Luncii Dunării (31-32 de grade Celsius).

Anunţul făcut de meteorologi NU sună deloc bine: "Va fi o vară CANICULARĂ, cu temperaturi mult prea ridicate faţă d... ZILE LIBERE 2018. Surpriză mare pentru români. Următoarele zile libere de la stat, mai aproape decât îţi închipuiai!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x