Antena Căutare

Vremea se răceste brusc, România se împarte în două! Ploi și ninsori, dar și temperaturi de 22 de grade în anumite zone

Meteorologii anunță schimbări bruște ale vremii! Temepraturile împart țara în două în acest weekend. De la 22 de grade, la ninsori!

colaj foto cu oanei care au umbrele si trec prin ploaie si un termometru care indica temperaturile ridicate Galerie
Vremea se răceste brusc, România se împarte în două! Ploi și ninsori, dar și temperaturi de 22 de grade în anumite zone. | shutterstock

Vineri, 24 februarie, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 12 grade în cea mai mare parte a țării. Ceva mai răcoare va fi în nordul Munteniei și Olteniei, în timp ce în Banat și sudul Munteniei se vor atinge până la 13 - 15 grade.

În acest weekend vom avea parte de o vreme schimbătoare și cu mari contraste între regiuni. În timp ce în sudul țării, temperaturile vor depăși, local, 20 de grade, în nord, vest, centru și, local, în nord-est sunt așteptate ploi abundente și ninsori.

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în Muntenia, Dobrogea și Moldova, în timp ce în alte regiuni sunt așteptate ploi și ninsori

Potrivit meteoradar.ro, vor fi intervale în care va ploua, în general slab și trecător, în majoritatea regiunilor. Pe alocuri, ploile vor avea și caracter de aversă, iar în zonele de munte va ninge.

De vineri, ploile vor avansa dinspre vestul țării și vor cuprinde regiunile nordice și centrale în prima parte a zilei de sâmbătă, 25 februarie. Local, va ploua și în sudul țării, iar pe spații mai restrânse și în est.

Totodată, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în Muntenia, Dobrogea și Moldova, unde temperaturile vor urca până la 15 - 20 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de vineri, de la ora 20.00, până luni, la ora 12.00, vizând precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi intensificări ale vântului.

”În intervalul menţionat aria precipitaţiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice şi va cuprinde aproape toată ţara. Vor fi ploi, iar mai ales la altitudini de peste 1.500 m lapoviţe şi ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 februarie) se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord şi centru, precum şi în zonele montane unde se va depune strat consistent de zăpadă. Pe toată perioada se vor acumula peste 60...80 l/mp, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăşi 70...80 km/h şi va fi viscol; tot atunci vor fi intensificări local şi în restul ţării, în general de 50...60 km/h”, au arătat meteorologii.

Totodată, a fost emisă o atenţionare Cod galben privind cantităţi însemnate de apă, ninsori şi viscol la altitudini de peste 1.700 m, valabilă de vineri, de la ora 20.00, până sâmbătă la ora 16.00, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Cluj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

Spre noapte, aria precipitațiilor se va extinde din nou în jumătatea nordică a țării, iar ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare în zonele mai înalte din Transilvania, Banat și nord-vestul Moldovei.

Duminică, 26 februarie, vom asista la un contrast termic impresionant între nordul și sudul țării. Astfel, în timp ce în vestul Transilvaniei și nord-vestul Moldovei, temperaturile abia vor atinge 1 - 3 grade la prânz, în sudul Munteniei sunt așteptate maxime de până la 20 - 22 de grade.

Spre seară și în cursul nopții, vor fi și intervale cu ninsoare puternică, mai ales în nordul Transilvaniei, vestul Banatului și nord-vestul Moldovei, dar temperaturile ridicate și solul cald vor îngreuna depunerea zăpezii.

Citește și: Cum va fi vremea la începutul lunii martie. Anunțul meteorologilor, după un ger năprasnic! Prognoza meteo pentru patru săptămâni

Vremea pentru luna martie 2023. Cum va fi prima lună de primăvară până la sfârșit

Meteorologii estimează că, în luna martie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, uşor mai ridicate în unele regiuni. Totodată, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare.

Săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, dar şi uşor mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar şi deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 13.03.2023 – 20.03.2023

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, potrivit News.ro.

Săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023

Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Temperaturile cresc la început de martie

Vezi cum va fi vremea mâine pe observatornews.ro

Primul hipermarket din România care renunță total la casieri. Cum vor achita clienții produsele cumpărate... Mihai Șora a murit. Soția a anunțat decesul printr-un mesaj tulburător: ”E frig fără tine, iubitule”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x