Antena Căutare

Cum va fi vremea la începutul lunii martie. Anunțul meteorologilor, după un ger năprasnic! Prognoza meteo pentru patru săptămâni

Vremea se schimbă radical și pare că odată cu venirea lunii martie dispare și frigul de la noi din țară. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile din termometre vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acestă perioadă din an.

colaj foto cu un termometru care indica temperaturile din luna martie și zambile mov în zapada Galerie
Vremea la începutul lunii martie. Anunțul meteorologilor, după un ger năprasnic. | shutterstock

Vremea în prima lună de primăvară aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru acea perioadă, lucru îmbucurător pentru toată lumea. Vestitorii primăverii pot fi dăruiți în timpul zilelor călduroase, iar ploile vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni în România. Temperaturile vor crește semnificativ în perioada următoare și vom avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea la începutul lunii martie 2023. Află prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Meoteologii spun că valorile din termometre vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acestă perioadă din an. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări, potrivit ANM.

Citește și: FOTO | Locul din România unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din Europa, în această dimineață. Au fost –31 de grade

Prognoza meteo săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în toate regiunile.

Prognoza meteo săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

Prognoza meteo săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în zonele montane.

Cod galben de ger şi vreme deosebit de rece, în 13 judeţe din Transilvania, Maramureş şi Moldova

Meteorologii anunţă că, până sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, iar gerul va persista în 13 judeţe din Transilvania, Maramureş şi Moldova, pentru aceste zone fiind emis Cod galben.

”În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureşului şi Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea şi dimineaţa va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 şi -18 grade”, au transmis meteorologii, potrivit News.ro.

Codul galben vizează judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui.

Potrivit Meteo România, nopţile şi dimineţile vor fi local geroase şi în restul ţării, astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 şi -8 grade.

Citește și: Prognoza meteo 10 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vezi cum va fi vremea mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 10 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 11 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x