Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Alte două spitale din București, focare de infecție. Zeci de cadre medicale, confirmate pozitiv cu noul coronavirus 

Nu mai puțin de 17 cadre medicale și 10 pacienți au fost diagnosticați cu noul coronavirus la Spitalul Universitar din București. De asemenea, alte șapte cadre medicale de la Spitalul Militar Central au primit același diagnostic. 

Alte două spitale din București, focare de infecție. Zeci de cadre medicale, confirmate pozitiv cu noul coronavirus

Conform conducerii spitalului, 17 medici și alți 10 pacienți au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus și transferați la spitale din Capitală care gestionează cazuri de coronavirus.

Din Spitalul Universitar s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se așteaptă rezultatele. Testarea a fost declanșată în 22 martie, în rândul personalului medical și al pacienților, observându-se "o creștere în dinamică a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB".

"Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluția epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă", a mai transmis GCS.

În urma anchetei au fost convenite "măsuri urgente" propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți au fost transferați, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează pacienți infectați cu noul coronavirus (COVID-19), adaugă sursa citată.

Șapte cadre medicale de la Spitalul Militar Central, testate pozitiv cu coronavirus

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" anunţă că şapte cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus.

"În concordanță cu prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal (GDPR), putem confirma că, la acest moment, la nivelul unității noastre, au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 7 cadre medicale, testarea acestora a respectat metodologia națională, fiind personal medical simptomatic. S-a efectuat ancheta epidemiologică și s-au identificat contacții apropiați, aceștia fiind, la rândul lor, testați și autoizolați, fără evidențe, la acest moment, de transmitere secundară a infecției în rândul personalului medical", transmite spitalul.

Filmul dezastrului de la Suceava. Cum au ajuns sute de pacienți și medici să fie infectați cu noul coronavirus: ”Nu au fost testați, nu au fost izolați!”

Vaccinul împotriva noului coronavirus ar exista deja! De 100 de ani! A luptat împotriva unei boli cumplite!

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro