Antena Căutare

Zi liberă pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Care sunt condițiile

Fiecare persoană care se vaccinează anti-Covid va beneficia de câte o zi liberă, pentru fiecare doză. Legea a fost promulgată astăzi de președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu
Zi liberă pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Care sunt condițiile | Hepta

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi, 23 iulie 2021, legea potrivit căreia persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 pot beneficia, la cerere, de câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Maldive iese din zona roșie. Ce se întâmplă cu Grecia și Spania

Acest lucru este valabil atât în cazul angajaților din domeniul public, cât și privat, dar și în cazul studenților și elevilor, care vor avea scutire în ziua respectivă când vor merge să se vaccineze.

"Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti", prevede actul normativ.

Zi liberă plătită pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid. Care sunt condițiile

Potrivit legii, aceste drepturi se acordă pe baza adeverinţei de vaccinare.

"Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi".

Citește și: Ce spun autoritățile române despre administrarea dozei 3 a vaccinului anti-COVID. Ce țări au început deja administrarea dozei 3

Aceste dispoziţii nu se aplică în situaţia în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

"Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajaţii au obligaţia de a informa angajatorul cu privire la opţiunile de programare ale zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiţii optime a funcţionării activităţii acestuia", conform legii, a transmis Agerpres.

Actul normativ vizează completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

(P) Alege stilul de învățare care ți se potrivește și investește în formarea ta... Admitere Liceu 2021. S-au publicat rezultatele repartizării computerizate pe edu.ro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x