Antena Căutare

Zile libere de Paște 2022. Câte libere legale vor avea românii anul acesta

În apropierea sfintelor sărbători pascale, românii își fac planuri pentru a petrece câteva zile alături de cei dragi, familie și prieteni.

pagina de calendar pentru aprilie cu un iepuras alb si oua colorate pe iarba Galerie
În apropierea sfintelor sărbători pascale, românii își fac planuri pentru a petrece câteva zile alături de cei dragi, familie și prieteni. | Shutterstock

Anul acesta Paștele ortodox cade pe 24 aprilie, în timp ce creștinii catolici au sărbătorit deja Paștele cu o săptămână mai devreme, pe 17 aprilie.

Creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele în ultima duminică a lunii aprilie. Vacanța de Paște a elevilor a început pe 15 aprilie și va dura până pe 2 mai, reușind astfel să cuprindă atât Paștele catolic, cât și Paștele ortodox.

Libere legale de Paște 2022

Salariații care lucrează la stat beneficiază în anul 2022 de 15 zile libere legale. Pentru sărbătorile pascale, românii primesc 2 zile libere legal în 2022. Acestea sunt 22 aprilie, în Vinerea Mare, și 25 aprilie, a doua zi de Paște.

Citește și: Ouă Paște 2022. Cum le pregătești de vopsit pentru a se colora uniform și ce truc te ajută să le păstrezi proaspete multă vreme

Astfel, angajații de vor putea bucura de o mini-vacanță de patru zile. Mulți dintre ei și-au făcut deja planuri pentru a petrece această perioadă undeva în vacanță, fie la munte, la mare sau chiar în străinătate, într-un city break.

Creștinii ortodocși se pregăteasc pentru această sfântă sărbătoare încă din Joia Mare, joia de dinaintea Paștelui, când gospodinele se ocupă de vopsirea ouălelor roșii. Apoi, pregătirile sunt în toi până în ziua de Paște, duminică, atunci când multe dintre bucătărese pregătesc friptura de miel.

Idei pentru mini-vacanța de Paște

Pentru că angajații beneficiază de 2 zile libere de Paște 2022, aceștia vor putea să își programeze o vacanță alături de familie și prieteni. Mulți dintre ei aleg să își petreacă sărbătorile în țară, rezervând cabane la munte unde vor putea petrece la aer curat.

Alții au optat deja pentru o vacanță în străinătate. Cele mai căutate destinații exotice sunt Egipt. Grecia și Dubai. Astfel, românii merg să se relaxeze la plajă și profită de vremea călduroasă din aceste țări pentru a vizita atracțiile turistice principale.

Zile libere legale în 2022

În acest an, angajații la stat vor beneficia de 15 zile libere impuse prin legislație, potrivit Zile Libere. Până acum, au trecut deja 3 libere legale, urmând ca cei care lucrează la stat să mai primească în acest an încă 12 zile libere din punct de vedere legal, inclusiv cele două zile libere de Paște 2022.

Citește și: ANPC, sfaturi pentru cumpărăturile de Paște. Ce trebuie să evite românii când își fac proviziile de sărbători

Angajații din mediul privat rămâne să stabilească dacă pot beneficia de aceleași libere legale ca angajații de la stat sau vor putea să își ia aceste zile libere la o dată stabilită în prealabil.

  • 22 aprilie – Vinerea mare – zi liberă sărbătorită vineri;
  • 24 aprilie – Paștele 2022 – zi liberă sărbătorită duminică;
  • 25 aprilie – a doua zi de Paște – zil liberă sărbătorită luni;
  • 1 mai – Ziua Muncii – zi liberă sărbătorită duminică;
  • 1 iunie – Ziua Copilului – zi liberă sărbătorită miercuri;
  • 12 iunie –Rusalii – zi liberă sărbătorită duminică;
  • 13 iunie – A doua zi de Rusalii – zi liberă sărbătorită luni;
  • 15 august – Adormirea Maicii Domnului – zi liberă sărbătorită luni;
  • 30 noiembrie – Sfântul Andrei – zi liberă sărbătorită miercuri;
  • 1 decembrie – Ziua Națională a României – zi liberă sărbătorită joi;
  • 2 decembrie – liber pentru bugetari;
  • 25 decembrie – Crăciunul – zi liberă sărbătorită duminică;
  • 26 decembrie – A doua zi de Crăciun – zi liberă sărbătorită luni.
Rezultate extrageri Loto 17 aprilie 2022. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Nor... De ce ciocnim ouăle de Paște. Care este semnificația acestui obicei străvechi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x