Antena Căutare

Ziua Educației 2018. Câți profesori, învățători și educatori sunt în România

Ziua Educației 2018. Câți profesori, învățători și educatori sunt în România. Află mai multe din articolul a1.ro

Ziua Educației 2018. Câți profesori, învățători și educatori sunt în România
Ziua Mondială a Educației | pexels.com

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită pe 5 octombrie, în semn de mulțumire pentru toate cadrele didactice care și-au pus amprenta pe studenții și elevii lor. Un cadru didactic nu doar că reușește să influențeze opiniile și gândirea unui elev, dar poate să îi influențeze întreg viitorul. Datorită dedicării profesorilor, învățătorilor și educatorilor, elevii învață la rândul lor să fie dedicații în ceea ce privește procesul de învățare.

Cu toții știm că educarea la școală nu înseamnă doar predarea unei lecții și verificarea temelor. Un profesor bun face mult mai mult de atât fără să i se ceară. Un profesor care își iubește meseria e un model pentru elevii lui, dând tot ce are mai bun pentru a reuși să îi modeleze pe micuți în adulți capabili.

UNESCO a desemnat această zi ca fiind Ziua Mondială a Educației pentru a marca semnarea “Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor” în 1966. Recomandarea semnată atunci împreună cu recomandarea din 1997 privind învățământul superior reprezintă principalul cadru de referință în ceea ce privește responsabilitățile și drepturile cadrelor didactice.

La noi în țară există 210.494 profesori, educatori și învățători. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la “Recomandarea UNESCO privind statutul cadrelor didactice din învățământul superior”. Sloganul pentru Ziua Mondială a Educației 2018 este același cu cel din 2015, și anume “Predarea în libertate, împuternicirea profesorilor”. În România, Ziua mondială a educației este marcată prin celebrarea Zilei învățătorului, pe 5 iunie. Această zi a început să se sărbătorească și la noi în țară începând cu 2013.

Sursa Citată: Institutul Național de Statistică, INS, date prelucrate

Nota: Institutul Național de Statistică, INS, date prelucrate, Statistica Sociala, Educatie, cele mai recente date statistice, anul 2015

Sursă foto: pexels.com

ALERTĂ la Tribunalul București! Un bărbat a căzut în gol de la etajul patru... Ziua Educației 2018. Ce reprezintă și cum este sărbătorită în România și în lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x