Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Ziua Eroilor 2019. Program ceremonii militare în București, 6 iunie

Anual Ministerul Apararii Nationale organizeaza in toata tara ceremonii militare cu ocazia Zilei Eroilor. Afla care este programul ceremoniilor militare din Bucuresti. Ziua Eroilor, 6 iunie 2019.

Anual Ministerul Apărării Naționale organizează în toată țara ceremonii militare cu ocazia Zilei Eroilor. Află care este programul ceremoniilor militare din București. Ziua Eroilor, 6 iunie 2019.

Ziua Eroilor se celebrează în fiecare an în aceeași zi cu Înălțarea domunui, adică la 40 de zile de la Sfintele Paști. Anul acesta sărbătorim Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor pe data de 6 iunie, potrivit calendar ortodox 2019.

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfinţită prin alte două Hotărâri Sinodale din anii 1999 şi 2001, prin care s-a proclamată sărbătoare națională bisericească.

În această zi cu însemnătate dublă, oamenii pot participa la slujbele creștin-ortodoxe organizate în toate bisericile, dar se pot bucura și de ceremoniile militare organizatede către MApN.

Citește și: Înălțarea Domnului 2019. Cea mai puternică rugăciune pentru eroii neamului

Program ceremonii militare, în București, cu ocazia Zilei Eroilor 2019

În București, manifestările vor avea loc joi, 6 iunie, după următorul program:
-oră 10.00, la Cimitirul Israelit Filantropia va fi organizată o ceremonie de depuneri de coroane de flori;
-oră 12.00, ceremonii de depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut (din Parcul Carol I), la Monumentul eroilor militari căzuți în misiune în teatre de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului), la Monumentul Eroilor Patriei (Universitatea Națională de Apărare Carol I), la Cimitirul militar Ghencea și la Cimitirul Eroilor Revoluției;
-oră 15.00, o ceremonie de depuneri de coroane de flori la Monumentul și Biserică Eroilor Martiri Timișoreni, orașul Popești-Leordeni.

Depuneri de coroane și jerbe de flori se vor desfășura, cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice ale României, la cimitirele și monumentele/operele comemorative dedicate ostașilor români din Armenia, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Federația Rusă, Republică Moldova, Polonia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.(mapn.ro)

Citește și: Înălțarea Domnului 2019 - tradiții: Ce să faci pentru fericire și belșug

Recomandari