Live acumiUmor Sezonul 10 (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Calendar ortodox 2019, iunie. Sfinți, sărbători religioase și posturi în luna lui Cireșar

Calendar ortodox 2019, iunie. Ziele de sarbatoare si de post sunt foarte importante pentru credinciosi. Afla care sunt cele patru praznice cu curuce rosie din luna iunie 2019 si cand trebuie sa tii post.

Calendar ortodox 2019, iunie. Ziele de sărbătoare si de post sunt foarte importante pentru credincioși. Află care sunt cele patru praznice cu curuce roșie din luna iunie 2019 și când trebuie să ții post.

Potrivit calendar ortodox 2019, în luna iunie avem patru mari sărbători marcate cu cruce roșie: Înălţarea Domnului, Sfânta Treime, Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul și Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Citește și: Înălțarea Domnului 2019: ce se împarte pentru spor și fericire, semnificație în Biblie și rugăciune

Calendar ortodox 6 iunie 2019. Înălţarea Domnului, Ziua Eroilor

După 40 de zile de la Înviere, în fiecare an, credincioșii ortodocși prăznuiesc Înălțarea Domnului. Sfântul Sinod al Bisericii ortodoxe române a hotărât ca în această zi să se facă pomenirea tuturor eroilor români . Anul aceasta Înălțarea Domnului pică pe 6 iunie, potrivit calendar ortodox 2019.

Calendar ortodox 17 iunie 2019. Sfânta Treime

A doua zi după Rusalii se prăznuieşte Lunea Sfântului Duh în toate bisericile ortodoxe. În calendar este trecut ca praznicul Sfintei Treimi. Potrivit calendar ortodox 2019, sărbătoarea Sf Treimi pică pe 17 iunie.

Calendar ortodox 24 iunie 2019. Naşterea sfântului Ioan Botezătorul

Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul este o excepţii în calendarul Ortodox. De obicei se comemorează data morţii, atunci când este cunoscută, sau o dată din preajma morţii sfântului atunci când este doar bănuită. În calendarul tradiţional popular, ziua de 24 iunie este cunoscută sub denumirea de Dragaica sau Sânzienele.

Calendar ortodox 29 iunie 2019. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Sfinții Petru și Pavel sunt considerați patronii sistemului Penitenciar din România, deoarece aceștia și-au mărturisit credința în Hristos chiar și în temniță. Ei sunt patroni ai celor care au greşit şi pentru că ei la rândul lor au greşit. Potrivit calendar oertodox 2019, aceasta sărbătoare pică pe data de 29 iunie.

Citește și: Calendar ortodox 2019. Câte zile de Post sunt în luna iunie și ce nu ai voie să faci

Calendar ortodox 2019 iunie. Posturi și sărbători cu cruce neagră

Sărbători cu cruce neagră în iunie.

† 2 iunie, Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava;

† 4 iunie, Sfinții Mucenici: Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel;

† 22 iunie, Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești;

† 24 iunie, Sfântul Ierarh Niceta de Remesiana;

† 30 iunie, Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț.

Potrivit calendar ortodox 2019, în luna iunie credincioșii trebuie să țină post în perioada 22-28 iunie (Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel)

Recomandari