Antena Căutare

Ziua Femeii 2019. Care sunt cele mai căutate flori de 8 martie și cât costă

Ziua Femeii 2019. Care sunt cele mai căutate flori de 8 martie și cât costă. În fiecare an, de 8 martie, în România, prețul florilor de primăvară crește simțitor, iar comercianții au câștiguri fabuloase. La fel se întâmplă și în 2019.

Ziua Femeii 2019. Care sunt cele mai căutate flori de 8 martie și cât costă
Ziua femeii | pexels.com

Ziua Femeii 2019. Care sunt cele mai căutate flori de 8 martie și cât costă. În fiecare an, de 8 martie, în România, prețul florilor de primăvară crește simțitor, iar comercianții au câștiguri fabuloase. La fel se întâmplă și în 2019.

Ziua de 8 martie e cunoscută ca fiind Ziua Internațională a Femei, prilej de a sărbători toate mamele, iubitele, soțiile, bunicile, surorile, mătușile și toate celelalte femei din viețile noastre. Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975.

Întâmpinând primăvara, le cinstim și pe cele care ne-au dat viață, care ne-au fost mereu alături și le răsplătim cu dragoste pentru răbdarea și grija lor. Drept cadou, mulți aleg să ofere de 8 martie flori, felicitări, bomboane de ciocolată sau chiar daruri mai scumpe.

Toate florăresele și florarii au tarabele pline cu buchete de flori de primăvară, care mai de care mai frumoase și mai parfumate, pentru toate buzunarele. Studiile arată că toate florile oferite doamnelor și domnișoarelor de 8 martie cumulează la 20 de milioane de euro, acest lucru fiind valabil doar în condițiile în care cel puțin o treime dintre femei primesc un buchet în valoare de 30 lei.

Potrivit cercetării întocmite de o companie de consultanță, cele mai căutate flori de Ziua Femeii sunt ghioceii, freziile, zambilele, lalelele sau narcisele. Piaţa florilor din România a continuat să crească în 2018, datele preliminare indicând un avans între 15 şi 20% faţă de anul precedent, când valoarea se situa la peste 336 de milioane de lei.

Analiștii Frames declară: "Pe fondul consolidării puterii de cumpărare şi extinderii ofertei de servicii, piaţa florilor din România a continuat să crească în 2018, datele preliminare indicând un avans între 15-20% faţă de anul precedent. Iar 2019 a pornit sub auspicii, de asemenea, foarte favorabile, business-ul din acest sector urmând să treacă, cel mai probabil, de nivelul de 350 milioane de lei. Un calcul simplu arată că florile oferite doamnelor şi domnişoarelor, de 8 Martie, costă peste 20 milioane de euro, dacă luăm în calcul că măcar o treime dintre acestea primesc un buchet care costă, în medie, 30 de lei".

Statistica arată că majoritatea companiilor care activează în comerţul cu flori cu un număr ridicat al florilor şi plantelor se află în Bucureşti şi Ilfov (263), urmată de judeţele Cluj (52), Iaşi (49), Argeş (43), Braşov (42), Mureş şi Timiş (câte 33) şi Sibiu (30). Totodată, în sectorul afacerilor cu flori activează peste 1.200 de angajaţi.

Sursă foto: pexels.com

Patru copiii şi mama lor, victimele unui accident în lanț. Mașinile s-au ciocnit violent pe Valea Oltului... Tragedie la înmormântarea unei bătrâne de 75 de ani. Familia îndoliată a găsit un alt mort...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x