Antena Căutare

Ziua Limbii Române 31 august 2018. Ce Evenimente sunt în România

Ziua Limbii Române 31 august 2018. Ce Evenimente sunt România. Limba Română celebrată la Academia Română, la Muzeul Literaturii Române, în întreaga Românie, în Republica Moldova și în diaspora

Ziua Limbii Române 31 august 2018. Ce Evenimente sunt în România Galerie
Ziua Limbii Române | pexels.com

Limba română este comoara neîngropată dată mai departe din generație în generație, care s-a schimbat pe parcursul timpului. Alterarea limbii române și îmbogățirea ei au dus la schimbarea vocabularului, fiind încontinuu adăugate noi cuvinte.

Evenimente importante ce marchează această Ziua Limbii Române

Astăzi, 31 august 2018, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua limbii române. În Cupola de Sticlă a Biliotecii Academiei sunt expuse azi patru dintre cele mai vechi manuscrise ce conțin cele mai vechi texte românești. Vizitatorii le vor putea vedea între orele 8:00 și 13:00.

Aceste manuscrise fac parte din colecția Serviciului de Manuscrise - Carte Rară al Bibliotecii Academiei Române. Ele vor fi prezentate publicului pentru a marca Ziua Limbii Române. Cele patru documente sunt “Psaltirea Hurmuzachi”, “Psaltirea Scheiană”, “Codicele Voronețean” și “Psaltirea Voronețeană”. Vizitatorii vor primi explicații cu privire la aceste manuscrise vechi, fiind informați de specialiștii instituției prezenți la eveniment.

În afară de acest eveniment, Muzeul Național al Literaturii Române de asemenea organizează o serie de alte evenimente de amploare, urmărind să marcheze această zi importantă pentru români. Limba română ne reprezintă ca popor și este moștenirea lăsat din moși strămoși. Limna noastră e o comoară și spune multe despre istoria noastră.

La sediul din Str. Nicolae Crețulescu, de la ora 13:00, va avlea loc o dezbatere intitulată “1918-2018 - Limba română. Un veac din eternitate”. În cadrul acestui eveniment va fi și un moment muzical. Dezbaterea e menită să ne reamintească faptul că limba noastră este sufletul devenirii noastre pe pământ.

În Chișinău, acad. Eugen Simion, președintele Secției de literatură și filologie a Academiei Române, va susține prelegerea intitulată “Cultura națională și provocările globalizării”. Această manifestare este organizată în colaborare cu Academia de Științe a Moldovei.

Pentru a sărbători această zi cum se cuvinte, trebuie să ne străduim mai mult să vorbim corect românește, să scriem corect și să ne arătăm recunoștiinta față de strămoșii noștrii care ne-au învățat această limbă.

Sursă foto: pexels.com

1 septembrie, Ziua Diplomației Române... Câți copii sunt în România 2018. Câți trăiesc în mediul urban rural...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x