Antena Căutare

Ziua Tatălui 2019. Când este, oficial, Ziua Tatălui, în România

Ziua Tatălui 2019. Ziua Tatălui este sărbătorită oficial, potrivit legislației din România, la o săptămână după Ziua Mamei, care nu este pe 8 martie, așa cum mulți dintre noi credem.

Ziua Tatalui in Romania

Ziua Tatălui 2019. Ziua Tatălui este sărbătorită oficial, potrivit legislației din România, la o săptămână după Ziua Mamei, care nu este pe 8 martie, așa cum mulți dintre noi credem.

Ziua Tatălui În România și Ziua Mamei sunt stabilite oficial prin lege. Astfel, în fiecare an, Ziua Mamei este în prima duminică din luna mai, iar Ziua Tatălui este în cea de-a doua duminică a lunii

Așadar, în 2019, Ziua Tatălui, în România este sărbătorită duminică, pe 12 mai.

Indiferent în ce parte a lumii este sărbătorită, Ziua tatălui, ca şi Ziua mamei, rămâne o oportunitate de exprimare a aprecierii dragostei şi efortului părinţilor în creşterea şi educarea copiilor

Legea privind Ziua Tatălui și Ziua Mamei

Începând din anul 2009, Legea 319/2009 prevede că Ziua Tatălui și Ziua Mamei sunt sărbătorite în luna mai a fiecărui an, la distanță de o săptămână una față de cealaltă. Iată ce prevede legea

  • Art. 1 - Prima duminică a lunii mai se instituie ca Ziua Mamei.
  • Art. 2 - A doua duminică a lunii mai se instituie ca Ziua Tatalui.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin (2) din Constituția Romaniei, republicată.

Ziua Tatălui - semnificație

Semnificația Zilei Tatălui este legată direct de poziția unui tată în familie , precum și în societate. Ziua Tatălui are o semnificație importantă deoarece ajută la recunoașterea contribuției individuale a fiecăruia dintre cei doi părinți la viața de familie.

Evenimentele organizate cu prilejul acestei zile constituie un mijloc de întărire a legăturilor dintre taţi şi copii şi de a atrage atenţia taţilor asupra obligaţiilor şi responsabilităţilor pe care le au. În mod tradiţional, tatăl era susţinătorul familiei, în timp ce mama era gospodina şi cea care se îngrijea de copii. În zilele noastre atât mama cât şi tatăl împărtăşesc responsabilităţi legate de creşterea copiilor şi îngrijirea casei. Studiile ştiinţifice confirmă faptul că implicarea ambilor părinţi în creşterea copilului ajută dezvoltarea acestuia.

În Evul Mediu celebrarea paternității se sărbătorea pe 19 martie, de Ziua Sfântului Iosif, numită de catolici Nutritor Domini (Nașterea Domnului), iar în tradiția sud-europeană „”atăl presupus al lui Isus”.

Sărbătoarea a fost adusă în America de către spanioli și portughezi. Pe plan mondial nu există în cazul celebrării zilei tatălui o tradiție bine conturată în jurul unei date anume. Zilele tatălui recunoscute oficial variază de la țară la țară.

Ziua internațională a Tatălui

Ziua internaţională a tatălui se sărbătoreşte în cea de-a treia duminică a lunii iunie, în peste 52 de ţări din lume, printre care se numără Marea Britanie, SUA, Franţa, Cipru, Africa de Sud, Olanda, Grecia, Japonia, Canada, Arabia Saudită, Turcia, Venezuela, Argentina, Irlanda, Singapore.

A fost sărbătorită pentru prima dată în 1910, în Spokane, Washington (SUA), la iniţiativa lui Sonora Smart Dodd (1882-1978), fiica veteranului american de război William Jackson Smart. Acesta şi-a crescut singur copii, după ce soţia sa a murit la naşterea celui de-al şaselea copil şi în ciuda greutăţilor a refuzat să se recăsătorească. În semn de recunoştinţă, una dintre fiicele sale, Sonora, a propus comunităţii instituirea unei zile dedicate taţilor.

În 1972, Ziua Tatălui a fost recunoscută la nivel oficial, în calendarul sărbătorilor naţionale, după ce legea a fost semnată de preşedintele american Richard Nixon.

Panică pe un șantier din Vrancea! Muncitorii au fugit speriați când au văzut peste ce au dat în pământ (FOTO)... Luna martie, luna în care totul s-a schimbat în România. Vestea așteptată de toată țara...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x