Antena Căutare

Zile libere 2018. Românii stau acasă de miercuri până duminică. Decizie privind zilele nelucrate

Bugetarii primesc liber în zilele de 16 și 17 august, astfel încât să se creeze o punte între ziua nelucrătoare de Sfânta Maria și weekend, conform unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că cei ce lucrează la stat au o minivacanță de cinci zile consecutive, care începe astăzi.

Bugetarii primesc liber în zilele de 16 și 17 august, astfel încât să se creeze o punte între ziua nelucrătoare de Sfânta Maria și weekend, conform unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că cei ce lucrează la stat au o minivacanță de cinci zile consecutive, care începe astăzi, informează avocatnet.ro.

Adormirea Maicii Domnului, care pică anual pe 15 august, este zi liberă legală, conform Codului muncii. Din moment ce anul acesta sărbătoarea pică miercuri, Guvernul a dat liber bugetarilor pe 16 și 17 august pentru a face o punte între Sfânta Maria și weekend. Măsura este inclusă în Hotărârea Guvernului nr. 595/2018.

Cele două zile lucrătoare vor fi recuperate sâmbăta, pe 25 august și pe 1 septembrie, sau prin prelungirea corespunzătoare a programului de lucru până pe 7 septembrie.

Totuși, nu au primit liber bugetarii a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității. Nici magistrații și personalul instanțelor judecătorești care au procese de soluționat pe 16 și 17 august nu pot sta acasă, la fel ca participanții în aceste procese.

Deși măsura Executivului nu acoperă angajatorii din mediul privat, aceștia au putut și ei să decidă, la nivel de firmă, să acorde timp liber pe 16 și 17 august.

Durere fără margini! Doi români şi-au pierdut viaţa în dezastrul de la Genova. Numărul morților crește de la o oră la al... Pericol în România! Şase bombardiere ruseşti, interceptate deasupra țării noastre: "Sunt tot mai "frecvente&qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x