Atleții de la Jocurile Olimpice 2020, forțați să doarmă în paturi anti-intimitate. Cum arată paturile și care e scopul lor

Atleții care vor participa la Jocurile Olimpice 2020 vor trebui să respecte anumite reguli pentru a preveni infectarea cu coronovirus. Tocmai de aceea, organizatorii s-au gândit la paturile anti-intimitate.

Atleții care vor participa la Jocurile Olimpice 2020 vor trebui să respecte anumite reguli pentru a preveni infectarea cu coronovirus. Tocmai de aceea, organizatorii s-au gândit la paturile anti-intimitate.

Shutterstock

Atleții care sunt cazați în Satul Olimpic vor fi nevoiți să se supună anumitor reguli stricte. Organizatorii s-au gândit la implementarea paturilor anti-intimitate, care sunt construite în așa fel încât să susțină greutatea unei singure persoane.

Cum arată paturile anti-intimitate de la Jocurile Olimpice 2020

Astfel, ei doresc să prevină relațiile intime care ar putea apărea între atleții care participă la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo. Prin urmare, astfel de paturi îi vor descuraja pe atleți nu doar să se abțină de la relații intime, dar și să prevină adunările de mai multe persoane într-o singură cameră de cazare pentru simplul motiv că nu ar avea spațiu unde să stea împreună.

Paturile din carton sunt construite în așa fel încât să nu permită mai multor persoane să se așeze pe obiectul de mobilier în același timp. Este important ca atleții să mențină distanța necesară pentru a preveni răspândirea infecției de coronavirus în contextul pandemiei care a afcetat o lume întreagă.

Citește și: În ce stare este Larisa Iordache și ce mesaj a transmis după ce nu a mai putut concura la individual compus

Acest tip de pat este extrem de fragil și se poate rupe în cazul unor mișcări bruște. Vestea bună este că paturile sunt complet reciclabile, iar după terminarea competițiilor sportive acestea își vor găsi un nou scop, fiind refolosite.

Care e scopul acestor paturi

Deși Jocurile Olimpice de la Tokyo încă nu au început, au fost deja depistate noi cazuri de COVID-19 printre atleții care se înscriseseră la campionat.

Regula noilor tipuri de paturi a fost impusă după ce atleții au fost sfătuiți să nu folosească prezervativele pe care le primesc gratuit înainte de începerea Jocurilor Olimpice. Ei au voie să le ia și să le păstreze, cu condiția să evite relațiile intime pe parcursul competiției sportive pentru a preveni declanșarea unei infectări în masa cu COVID-19.

Citește și: Jocurile Olimpice Tokyo 2020: lotul României. Robert Glință și Mădălina Bereş, purtători de drapel

Prin urmare, ei pot folosi prezervativele acasă, la întoarcere, militând pentru prevenirea răspândirii HIS și SIDA.

Care sunt regulile de desfășurare a Jocurilor Olimpice 2020

În Japonia, restricţiile stării de urgenţă sanitară sunt mult mai puţin stricte decât cele impuse în alte părţi ale lumii, limitând vânzarea de alcool şi obligând barurile şi restaurantele să închidă mai devreme. Dar restricţiile vizează şi evenimentele culturale şi sportive, o problemă esenţială cu două săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, la 23 iulie.

"Numărul de noi cazuri de infectare cu nou coronavirus continuă să crească la Tokyo. Odată cu creşterea deplasării populaţiei, varianta Delta, mai contagioasă, reprezintă acum aproximativ 30 la sută din cazuri. Se estimează că această cifră va creşte în continuare", a declarat pe 8 iulie Yasutoshi Nishimura, ministrul japonez responsabil pentru situaţiile legate de Covid-19.

Nishimura a declarat că noua stare de urgenţă sanitară, care a fost instaurată la începutul lunii iulie, va dura până la 22 august şi va stabili un plafon de 5.000 de spectatori sau 50 la sută din capacitatea locului de desfăşurare a unui eveniment, oricare dintre acestea limite este mai mică. Alcoolul va fi interzis în baruri şi restaurante, care vor trebui să se închidă la ora 20.00. Evenimente precum concertele trebuie să se încheie la ora 21.00, potrivit news.ro.

Ultimele știri