Jocurile Olimpice Tokyo 2020 României: lotul României. Robert Glință și Mădălina Bereş, purtători de drapel

Mădălina Bereş şi Robert Glinţă fac parte din delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Cei doi au fost desemnaţi Purtători de Drapel din întregul lot al României pentru competiția din Japonia.

Mădălina Bereş şi Robert Glinţă fac parte din delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Cei doi au fost desemnaţi Purtători de Drapel din întregul lot al României pentru competiția din Japonia

Profimediaimages.ro

Comitetul Executiv al COSR a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor de la Tokyo.

Criteriile care au ținut de numirea lor au inclus palmaresul sportivilor, sportul pe care îl reprezintă, prestanţa şi respectul pentru valorile olimpice.

Jocurile Olimpice 2020: Cine este Mădălina Bereș

Mădălina Bereş este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene.

Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegaţii din Team Romania. Canotajul a calificat 36 de sportivi la JO Tokyo 2020.

Mădălina este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul după Iulică Ruican – Atlanta 1996 şi Elisabeta Lipă – Sydney 2000, Atena 2004.

Jocurile Olimpice 2020: Cine este Robert Glință

Robert Glinţă este primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020.

Sportivul este multimplu medaliat european şi va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.

Ce spune Robert Glință despre onoarea de a fi portdrapel la Jocurile Olimpine pentru România

„A fost o veste surprinzătoare și pentru mine, astăzi am aflat. Sunt foarte umil pentru că știu că în delegația României se află niște personalități fabuloase în ceea ce privește palmaresul lor dobândit la edițiile anterioare ale Jocurilor Olimpice. (...) Eu sunt foarte umil, pentru că încă nu am ajuns să cuceresc aceste titluri sau să reprezint cu așa mare mândrie (țara), cum au reușit deja colegii mei, delegații, la edițiile precedente ale Jocurilor Olimpice”, a declarat Robert Glință la Digi24.

Citește și
Colaj de fotografii cu Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil în timp ce țin în brațe copilul. Băiatul se numește Luca Tiago
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Mai multe articole

Jocurile Olimpice 2020: Lotul României

Iată loturile complete ale României din cadrul delegației olimpice:

Atletism

Sportivi: Marius Cocioran, Alin Firfirică, Rareș Toader, Alexandru Novac, Claudia Mihaela Bobocea, Daniela Stanciu, Florentina Iușco, Alina Rotaru, Bianca Ghelber, Andrea Miklos.

Baschet

Sportivi: Claudia Cuic, Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu, Sonia Ursu

Box

Sportivi: Cosmin Gîrleanu, Maria Claudia Nechita

Canotaj

Sportivi: Constantin Adam, Vlad Dragoș Aicoboaie, Florin Arteni Fîntânariu, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Alexandru Petrișor Chioseaua, Marius Cozmiuc, Marian Florin Enache, Ciprian Huc, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, Cosmin Pascari, Ioan Prundeanu, Consttantin Radu, Mugurel Semciuc, Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Adriana Ailincăi, Roxana Iuliana Anghel, Iuliana Bejinariu, Gianina Beleagă, Analia Bereș, Mădălina Bereș, Nicoleta Bodnar, Iuliana Buhuș, Ionela Cozmiuc, Georgiana Dedu, Daniela Druncea, Mădălina Hegheș, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu, Simona Radiș, Maria Magdalena Rusu, Denisa Tîlvescu, Maria Tivodariu, Ioana Vrânceanu. Rezerve: Cosmin Alexandru Macovei, Elena Iuliana Mihai.

Ciclism

Sportivi: Vlad Dascălu, Eduard Grosu

Fotbal

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan;

MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Eduard Florescu (FC Botoșani), Antonio Sefer (Rapid București);

ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

Gimnastică

Sportivi: Marian Drăgulescu, Larisa Iordache, Maria Larisa Holbură

Înot

Sportivi: Robert Glință, Daniel Martin, David Popovici, Bianca Andreea Costea

Judo

Sportivi: Alexandru Constantin Raiucu, Vlăduț Simionescu, Andreea Chițu

Canoe

Sportivi: Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi

Lupte

Sportivi: Alin Alexuc Ciurariu, Albert Saritov, Alina Vuc, Andreea Beatrice Ana, Kriszta Incze

Scrimă

Sportivi: Iulian Teodosiu, Ana Maria Popescu

Tenis

Sportivi: Raluca Olaru, Monica Niculescu

Tenis de masă

Sportivi: Ovidiu Ionescu, Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro. Rezervă: Irina Ciobanu

Tir

Sportiv: Laura Ilie

Triatlon

Sportiv: Felix Pierre Duchampt

Tir cu Arcul

Sportiv: Mădălina Ștefania Amaistroaie

Delegația României mai cuprinde 10 oficiali ai COSR plus doctorul Dan Florin Tănase, desemnat Șeful Colectivului Medical. Florin Mișcă este Șef de Misiune la Tokyo.

Jocurile Olimpice: Ce alți sporțivi au fost portdrapel pentru echipa României

Primul campion olimpic al sportului românesc, Iosif Sârbu, tir sportiv, a avut onoarea de a purta drapelul la Melbourne 1956.

Elisabeta Lipă

Prima sportivă care a purtat drapelul României la JO a fost Elisabeta Lipă. De cinci ori campioană olimpică şi desemnată canotoarea secolului, românca a avut de două ori această onoare, la Sydney 2000 şi la Atena 2004.

Corneliu Ion

Impresionant a fost momentul intrării în arenă la Los Angeles 1984, cea mai bună ediţie pentru Team Romania, cu 53 de medalii câştigate. Corneliu Ion, campion olimpic la tir, a condus Echipa Olimpică a României în stadion cu drapelul în mână, iar delegaţia tricoloră a fost aplaudată în picioare de toţi spectatorii.

Atunci, România nu acceptat boicotul sovietic şi a trimis echipă la Jocuri, gest apreciat de Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul de Organizare al competiţiei.

Cătălina Ponor

Cea mai titrată disciplină olimpică a sportului românesc, gimnastica artistică, 71 de medalii câştigate, dintre care 26 de aur, a dat prima purtătoare de drapel abia la JO Rio 2016.

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena 2004 a fost cea care a condus Team Romania la festivitatea de deschidere.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri