Antena Căutare

Avem de ce sa ne temem / Blackburn Rovers – Manchester City 0-1

Introdus pe teren in ultima parte a meciului, Edin Dzeko a reusit sa marcheze la prima atingere de balon singurul gol al meciului.

Manchester City pornea meciul de pe Ewood Park cu gandul de a profita de pasul gresit al lui Tottenham de sambata de pe teren propriu, cand nu a reusit decat un 2-2 cu West Bromwich.

Mancini a inceput intr-o formula surprinzator de defensiva pentru obiectivul clubului, dar normala pentru scoala italiana de antrenori: 4-5-1, in fata defensivei formate din Zabaletta, Kompany, Lescott si Kolarov punand 3 inchizatori: Barry, de Jong si Yaya Toure. Fostul tehnician a lui Inter a lasat ofensiva in seama lui Silva, Adam Johnson si Balotelli. In poarta, desigur Joe Hart. Pentru aceasta partida managerul lui City nu s-a putut baza pe Tevez si Richards, ambii fiind accidentati.

De partea cealalta, Stevea Kean a preferat un 4-4-2 clasic cu Salgado, Samba, Jermaine Jones si Givet in fata lui Robinson, la mijloc Dunn, Emerton, Olsson si Phil Jones, in fata titularizandu-i pe Jason Roberts alaturi de Mwaruwari.

Oaspetii s-au instalat la timona jocului si au avut prima ocazie in al doilea minut, cand David Silva a profitat de preluarea nereusita de Barry la centrarea lui Zabaletta si a trimis in transversala gazdelor. Replica gazdelor a venit mai intai in minutul 20, cand Jason Roberts a solicitat in zadar penalti la interventia lui Kompany, iar mai apoi cu 6 minute inainte de pauza, cand Samba a trimis peste poarta la o buna ocazie de a inscrie.

Repriza secunda si-a pastrat aceeasi nota de echilibru, ocazia lui Yaya Toure fiind urmata de dubla oportunitatea de a marca a lui Blackburn, Jason Robberts si Olsson avand ocazia de a deschide scorul in aceeasi faza.

Odata cu trecerea timpului Mancini si-a dat seama ca trebuie sa riste, si, prin introducerea lui Dzeko in locul lui Adam Johnson din minutul 72 a trecut la 4-4-2. Miscarea a avut efectul scontat pentru ca la 3 minute de cand intrase pe teren atacantul bosniac a deschis scorul dupa o actiune a lui Silva. 0-1 si cosmarul Romaniei de la Zenica sarbatorea primul gol pentru City in Premiere League. Pana la final, managerul oaspetilor s-a asigurat ca ingheata tabela prin schimbarea lui Balotelli cu Vieira si a lui Silva cu Boyata.

Totusi, retragerea prematura ar fi putut sa-l coste pe Mancini, daca Jones ar fi fost mai inspirat la centrarea lui Rochina sau Ollson ar fi trimis mai plasat din lovitura libera. Asa insa tabela a ramas intacta, iar Manchester City a obtinut prima victorie in deplasare in 2011, distantandu-se la 4 puncte de Tottenham, echipa aflata pe locul 5.

foto: mcfc.co.uk

Rolls-ul lui Gigi Becali, vandalizat dupa meciul Steaua-Dinamo... Acelasi Messi / Real Madrid - Barcelona 0-2...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x