Antena Căutare

Biochimistul din echipa lui David Popovici, o nouă ipoteză despre dopajul Simonei Halep. Ce spune despre un posibil sabotaj

Dorel Tocitu, director al serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului a emis o nouă ipoteză în cazul dopajului Simonei Halep. Expertul a vorbit și despre singura modlitate prin care aceasta poate să iasă „basma curată”.

colaj foto simona halep si atrenorul ei Patrick Mouratoglou Galerie
Dorel Tocitu, director al serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului a emis o nouă ipoteză în cazul dopajului Simonei Halep. Expertul a vorbit și despre singura modlitate prin care aceasta poate să iasă „basma curată”. | Getty Images

Veste că Simona Halep ar fi fost prinsă dopată a șocat întreaga lume a sportului, dar și pe admiratorii ei din țară. După ce jucătoarea de tenis a negat vehement susținând că „începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr”, au apărut mai multe teorii despre ce s-ar fi putut întâmpla de fapt.

Ce spune un membru al echipei lui David Popovici despre dopajul Simonei Halep. Biochimiatul a ridicat o nouă teorie

Printre cei care au emis teorii despre adevărata sutiație din spatele dopajului Simonei Halep se află și Dorel Tocitu. Acesta este de profesie biochimist în cadrul Institutului Național pentru Cercetare în Sport și de asemenea, face parte din echipa campionului mondial, David Popocivi.

Bărbatul, deloc străin de lumea sportului, a comentat cazul dopajului și a emis astfel o teorie care pune întreaga situație într-o nouă lumină. Expertul a pus în discuție și ipoteza conform căreia există un cerc de suspecți care ar fi facilitat ca substanța să ajungă la tenismenă,, în special antrenorul Patrick Mouratoglou și preparatorul fizic. transmite Click.ro.

„Cine ar fi avut interesul să potențeze performanțele lui Halep? Toată lumea caută acum un medic. Dar ei evită să se implice în general în astfel de chestiuni. Acolo principalul marcator este antrenorul. El are interesul cel mai mare să funcționeze sportiva la nivel de top. Dacă nu se pricepe, are un preparator fizic. Ăsta e pe locul doi.

Uneori, doar i se sugerează sportivului. Asta e o problemă care se discută doar între patru ochi. Preparator cu antrenor. Preparator cu sportiv. Sportiv cu antrenor. Niciodată în trei”, a declarat biochimistul Dorel Tocitu, director al serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului, într-un interviu exclusiv pentru playsport.ro, citat de sursa menționată anterior.

Citește și: Ce spune Toni Iuruc după ce Simona Halep a fost suspendată din tenis. Fostul soț al tenismenei a făcut dezvăluiri în premieră

Cu toate acestea, specialistul a ținut să menționeze că orice s-ar întâmpla, Simona Halep rămâne singura responsabilă și care trebuie să dea explicații pentru modul în care substanța a ajuns în corpul ei. Acesta mai susține că singura ei salvare, pentru a ieși basma curată este ca altcineva să se declare vinovat.

De asemenea, bărbatul a mers și mai departe și a amintit de o declarație a soției antrenorului Simonei Halep, punând situația dopajului într-o altă lumină.

„Dacă vreau să fiu malițios, vă trimit la declarația soției lui Patrick Mouratoglou, care zicea că o să se ocupe ea să nu mai dureze mult colaborarea pe partea de tenis. A luat-o gura pe dinainte.

[...]cineva care să se sacrifice pe altarul sportului pentru ea (n.r. Simona Halep). De genul: ”Uite, bă, ăsta e nenorocitul care a confundat anticoncepționalele cu mizeria asta de pastilă, că semănau între ele!”. Și ăla apare în fața comisiei. ”Da! Așa este! Doamna Halep n-a știut, eram drogat”. Adică își asumă ăla că e ultimul gunoi, își ia banii și la revedere! Are interdicție de a se apropia de sportivi și pa!” a mai declarat Dorel Tocitu, despre cazul de dopaj al Simonei Halep.

Citește și: Ce sumă uriașă a pierdut Simona Halep după ce a anulat nunta cu Toni Iuruc. Cât a costat organizarea evenimentului fastuos

Patrick Mouratoglou, prima reacție după suspendarea Simonei Halep. Cum a reacționat antrenorul

Antrenorul sportivei a avut un mesaj scurt, dar cuprinzător, după ce SImona Halep a fost suspendată din tenis, ca urmare a acuzațiilor de dopaj. „Te susțin sută la sută în această bătălie. Până la capăt”. Mesajul de încurajare a fost postat în dreptul declarațiilor făcute de jucătoarea de tenis româncă în mediul online.

Totodată, tatăl jucătoarei de tenis a avut o reacție publică referitoare la scandalul în mijlocul căreia se află fiica sa.

„Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiştii vor spune, nu putem să ştim ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist. Sunt convins că niciodată nu a luat ceva. Trebuie răbdare şi Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta. Şi noi suntem curaţi în suflet că Simona e curată, curată. Nu a luat niciodată nicio niciodată vreo substanţă. Simona e unicată la aşa ceva, nu ar fi apelat niciodată la aşa ceva. Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce se teme", a declarat tatăl lui Halep, Stere Halep.

Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea după suspendarea Simonei Halep. Cum a reacționat antrenorul cu privire la acuzațiile ... Ce medicamente ia zilnic Simona Halep. Acestea sunt tratamentele pe care jucătoarea de tenis le urmează...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x