Antena Căutare

Campionatul Mondial de canotaj 2023 de la Belgrad. România a obţinut două medalii de aur, una de argint şi două de bronz

România a obţinut la actuala ediţie a Campionatului Mondial de canotaj două medalii de aur, una de argint şi două de bronz.

romania la campionatul mondial de canotaj Galerie
Campionatul Mondial de canotaj 2023 de la Belgrad. România a obţinut două medalii de aur, una de argint şi două de bronz | Hepta

Canotajul califică a 10-a ambarcaţiune la Jocurile Olimpice. Team Romania a ajuns la 36 de sportivi calificaţi pentru Paris, scrie News.ro.

Citește și: Campionatele Europene de tenis de masă live în AntenaPLAY în perioada 10-17 septembrie. Miza este uriașă pentru naționala feminină

Campionatul Mondial de canotaj 2023. România a obţinut două medalii de aur, una de argint şi două de bronz

La CM de la Belgrad, România a obţinut cinci medalii, două de aur - dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş), 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuş, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Victoria-Ştefania Petreanu), una de argint - patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş) şi două de bronz - dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel) şi la dublu vâsle feminin, categorie uşoară (Mariana Dumitru şi Ionela Cozmiuc).

Sportivele din barca de 8+1 feminin, care şi-au asigurat şi prezenţa la Jocurile Olimpice de la Paris, au fost urmate e echipajele din SUA şi Noua Zeelandă.

Neînvinse din 2019, româncele s-au calificat încă din semifinale şi la Jocurile Olimpice Paris 2024.

La cursa de duminică, Simona şi Ancuţa, care au condus cursa de la început până la final, au fost urmate de echipajele din Lituania şi SUA.

Citește și: AntenaPLAY îți aduce sport din plin în septembrie! România – Kosovo, Campionatele Europene de tenis de masă și lupta lui Badr Hari

Sâmbătă, echipajul feminin de patru rame, format din Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magda Rusu şi Mădălina Bereş, a câştigat medalia de argint, Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru au câştigat bronzul la dublu vâsle categorie uşoară, la fel ca şi barca de dublu rame, cu Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel.

Echipajul de 8+1 masculin a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial de canotaj de la Belgrad şi a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Aurul a fost câştigat de Marea Britanie, urmată de Ţările de Jos şi Australia.

Românii au ajuns la 9 bărci calificate, locuri cotă.

Team Romania a ajuns la 36 sportivi calificaţi la JO Paris 2024. Delvine Meringor (atletism), David Popovici (înot), Lăcrămioara Perijoc (box), Vlad Stancu (înot), Andrea Mikloş (atletism), Alina Rotaru (atletism), Annaliese Drăgan (gimnastică ritmică), Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă (kaiac-canoe), Cătălin Chirilă (kaiac-canoe), Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magda Rusu şi Mădălina Bereş şi Patricia Cireş, Cristina Drugă, Andrada Moroşanu, Ema Ioana Ciotău, Ancuţa Bodnar, Simona Radiş, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Florin Enache, Ioan Prundeanu, Andrei Cornea, Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă şi Florin Arteni (toţi canotaj).

Campionatele Europene de tenis de masă live în AntenaPLAY în perioada 10-17 septembrie. Miza este uriașă pentru național... România a învins Croația cu 3-0 în primul meci de la Campionatele Europene de tenis de masă. Partida, transmisă LIVE în ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x