Antena Căutare

Cele mai bogate femei din sport. Pe ce loc surprinzător se află Simona Halep

Sportul este pe cât de solicitant, pe atât de profitabil pentru cei care reușesc să facă performanță în acest domeniu. Tenisul se numără printre cele mai profitabile sporturi, iar Simona Halep se află în topul celor mai bogate sportive din lume.

Simona Halep, într-un maiou alb, pe terenul de tenis Galerie
Românca Simona Halep se află pe locul 4 în topul sportivelor bogate | Profimedia

Potrivit unui top realizat de Forbes în luna august a anului trecut, Simona Halep ocupă locul 4 în ceea ce privește veniturile, urmată fiind de românca Bianca Andreescu, care reprezintă Canada.

Judecând după acest top, tenisul este cel mai profitabil sport pentru femei, având în vedere că primele 9 poziții din clasamentul celor mai bine plătite sportive sunt ocupate de tenismene și cel de-al zecelea de o fotbalistă.

Accesați GALERIA FOTO pentru a vedea imagini cu cele mai bogate sportive din lume.

Citește și: Toți așteptau poza de Crăciun a Simonei Halep. Cu cine s-a fotografiat campioana noastră

Top 10 cele mai bogate femei din sport

Pe lângă banii câștigați din competiții, sportivele mai obțin venituri de la sponsori, în schimbul asocierii imaginii cu diverse branduri.

1. Naomi Osaka

Naomi Osaka, tenismena Japoniei se află prima în topul celor mai bogate sportive. Aceasta a acumulat în perioada iunie 2019- iunie 2020. 37.4 de milioae de dolari dintre care numai 3.4 milioane au provenit din premiile de la competiții, iar ceilalți 24 de milioane de dolari au venit de la sponsori, precum Procter & Gamble.

2. Serena Williams

Pe locul 2 în topul celor mai bine plătite sportive se află americana Serena Williams. În perioada iunie 2019- iunie 2020 în contul tenismenei au intrat 36 de milioane de dolari, dintre care 4 milioane din competiții și 32 de la sponsori precum Nike, Gatorade, Procter & Gamble.

Citește și: Serena Williams, mai sexy ca niciodată într-un body decupat și cizme rosii, din piele. Fanii nu au avut ocazia să o vadă așa.

3. Ashleigh Barty

Tenismena din Australia Ashleigh Barty ocupă locul al treilea în topul celor mai bine plătite sportive. În prezent, jucătoarea este clasată pe locul 1 la simplu în clasamentul WTA și, potrivit datelor prezentate de Forbes într-un an aceasta a acumulat 13.1 milioane de dolari, dintre care 10,1 milioane sunt bani proveniți din premii, iar numai 3 milioane sunt proveniți de la sponsori.

4. Simona Halep

Românca Simona Halep se află pe locul 4 în topul sportivelor bogate. În perioada iunie 2019- iunie 2020 românca a acumulat 10, 9 milioane de dolari, dintre care 6,9 milioane au fost proveniți din competiții și 4 milioane de la branduri precum Nike, Wilson, Hublot sau Avon.

Citește și: Secretul bine păstrat de Simona Halep. Ce face mereu înainte să intre pe teren

5. Bianca Andreescu

Bianca Andreescu, tenismena de origine română, dar născută în Canada este pe locul 5 în topul sportivelor bogate, ea acumulând anul trecut 8.9 milioane de dolari, din care 4 milioane sunt de la sponsori, iar 4,9 din competiții.

6. Garbiñe Muguruza

Locul 6 în acest top este ocupat de tenismena din Spania Garbiñe Muguruza, care a acumulat în perioada analizată de cei dla Forbes suma de 6,6 milioane de dolari, din care 2,1 milioane sunt din competiții și restul de 4,5 din sponsorizări.

7. Elina Svitolina

Elina Svitolina, jucătoarea de tenis din Ucraina, ocupă a șaptea poziție în clasamentul celor mai bogate sportive, cu o sumă de 6,4 milioane de dolari, acumulată în decursul unui an. Ucrainianca a obținut 5,4 milioane d edolari din competiții și numai 1 milion de la branduri.

8. Sofia Kenin

Sofia Kenin, tenismena din SUA se clasează pe locul 8 în topul celor mai bine plătite sportive, acumulând în perioada analizată de Forbes suma de 5,8 milioane de dolari, de unde 4,8 au fost din competiții și restul de 1 milion din sponsorizări.

9. Angelique Kerber

Tenismena nemțoaică Angelique Kerber este pe locul 9 în topul Forbes al celor mai bine plătite sportive. 5,3 milioane de dolari a acumulat sportive din Germania în perioada analizată de Forbes, din care, din sponsorizări a primit 4 milioane și restul de 1,3 din competiții.

10. Alex Morgan

Fotbalista americană Alex Morgan se află pe locul 10 în topul celor mai bine plătite sportive, acumulând într-un an suma de 4,6 milioane de dolari, din care 4,2 milioane din sposorizări și 400,000 din salariu.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x